Webinar Hoe begeleid je je kind bij studiekeuze?

Als ouder speel je een belangrijke rol bij de studiekeuze van je kind. Hoe help je je kind om een studie te kiezen die het beste bij hem of haar past? Met dit webinar geven we je tips hoe je je kind kunt begeleiden.

Webinar voor ouders

We gaan in op de fases die er zijn in het keuzeproces en bespreken de rol van de ouder als studiekeuzecoach. Ook nemen we je mee in de opbouw van het hoger beroepsonderwijs en geven we informatie over praktische zaken, zoals aanmelddeadlines.

Programma

We organiseren het webinar op donderdag 14 oktober en maandag 25 oktober om 19.30 uur. Het duurt een uur en de volgende onderwerpen komen aan de orde: 

  • Achtergronden bij kiezen: wat maakt kiezen zo moeilijk? Welke fases zijn er in het keuzeproces? En wat zijn de succesfactoren bij studiekeuze?
  • Hoe is het hoger beroepsonderwijs ingedeeld? Wat zijn associate degrees, bachelors en masters? Welke aanmelddeadlines zijn er bij de opleidingen?
  • Welke rol heeft de ouder als studiekeuzecoach? Hoe werkt het puberbrein? En wat werkt wel en wat niet bij het begeleiden van je kind? 

Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden voor het webinar is mogelijk vanaf begin oktober. 

 

Hoe werkt het?

Voor het webinar gebruiken we Microsoft Teams. Eén dag van tevoren ontvang je een mail met een link naar MS Teams en een instructie voor het gebruik van dit programma.

Meer weten?

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je je kind kunt helpen een studie te kiezen. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via mailapp of telefoon: 088 481 81 81 (optie 1).

Deel dit evenement