Hoe begeleid je je kind bij studiekeuze?

Als ouder speel je een belangrijke rol bij de studiekeuze van je kind. Hoe help je je kind om een studie te kiezen die het beste bij hem of haar past? Tijdens deze online voorlichting geven we je tips hoe je je kind kunt begeleiden.

Webinar voor ouders

We gaan in op de fases die er zijn in het keuzeproces en bespreken de rol van de ouder als studiekeuzecoach. Ook nemen we je mee in de opbouw van het hoger beroepsonderwijs en geven we informatie over praktische zaken, zoals aanmelddeadlines.

Programma

De voorlichting duurt een uur en de volgende onderwerpen komen aan de orde: 

  • Achtergronden bij kiezen: wat maakt kiezen zo moeilijk? Welke fases zijn er in het keuzeproces? En wat zijn de succesfactoren bij studiekeuze?
  • Hoe is het hoger beroepsonderwijs ingedeeld? Wat zijn associate degrees, bachelors en masters? Welke aanmelddeadlines zijn er bij de opleidingen?
  • Welke rol heeft de ouder als studiekeuzecoach? Hoe werkt het puberbrein? En wat werkt wel en wat niet bij het begeleiden van je kind? 

Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via onderstaande button.

Beluister onze podcasts

Wil je alvast weten wat de ervaringen van andere ouders zijn,  wat de tips & tricks zijn van de studiekeuzeadviseurs en ben je benieuwd naar verhalen van studenten? Beluister dan onze podcast Studiekeuzehulp.  

Meer weten?

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je je kind kunt helpen een studie te kiezen. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via mailapp of telefoon: 088 481 81 81 (optie 1).

Deel dit evenement