Webinar: Leraar, waar sta je voor? Professionele motivatie voor leerkrachten en schoolleiders

Het (basis) onderwijs is veel in het nieuws. Leerkrachten raken overbelast en moeten vaak lastige keuzes maken. Het gaat om prioriteiten stellen, maar ook om de vraag wat het doel van (goed) onderwijs is. Wat drijft je en hoe houd je dat vast? Hoe motiveer je jouw keuzes voor ouders, inspectie, leerlingen en collega’s?
Docente met 3 kleine kinderen

In dit webinar presenteren we de lectoraatsuitgave ‘Leraar, waar sta je voor?’. Hierin vind je een toegankelijke onderbouwing van het begrip ‘normatieve professionalisering’ en twintig uiteenlopende werkvormen die bijdragen aan het bewust worden van persoonlijke, professionele en maatschappelijke motivaties voor het werken. Niet alleen nuttig wanneer je je eigen motivatie weer eens wil opdiepen, maar ook voor een belangrijke onderbouwing in onderwijsinnovatie en visievorming.

20.00 uur  Welkom
20.05 uur  Intro: Wat is normatieve, waardenbewuste professionalisering
20.15 uur  Interactieve uitwisseling
20.30 uur  Intro: Narratief zelfportret als bewustwordingsproces
20.40 uur  Perspectiefwisseling
20.55 uur  Presentatie boekje “Leraar, waar sta je voor?”
21.00 uur  Sluiten

Het webinar wordt verzorgd door de auteurs: Cok Bakker, Helma de Rooij en Edwin van der Zande.

Opgeven kan door middel van deze of onderstaande aanmeldlink. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname en deelnemers ontvangen de lectoraatsuitgave “Leraar, waar sta je voor” gratis thuis. In de week voor het webinar versturen we een link naar de Teams-omgeving waar het webinar wordt gehouden.

Meer weten?

Op deze pagina vind je meer informatie over het project Leraar waar sta je voor. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via de mail Inp@hu.nl of Edwin van der Zande.

Benieuwd naar wat ons lectoraat nog meer doet, kijk dan op onze lectoraatspagina Normatieve Professionalisering.