Webinar: Werken aan de financiële zelfredzaamheid van je klant

Mensen die onder bewind staan moeten leren hoe ze hun eigen vermogen kunnen beheren. Daarnaast is het belangrijk om de financiële zelfstandigheid van de cliënt te behouden of te vergroten. Hier ligt een taak voor de bewindvoerder. Het vergroten van deze zelfstandigheid van de cliënt gaat via een zogenaamd zelfredzaamheidstraject. Tijdens de webinar worden al deze vragen aan de hand van jurisprudentie en praktijkvoorbeelden beantwoord.
Laptop, kladblok en koffie: wat je nodig hebt voor de webinar

Hoe ziet een zelfredzaamheidstraject eruit en wat is de taak van een bewindvoerder? Wat zijn je mogelijkheden als bewindvoerder als het bewind is opgeheven? Hoeveel waarde hechten kantonrechters aan een zelfredzaamheidstraject? Tijdens de webinar worden al deze vragen aan de hand van jurisprudentie en praktijkvoorbeelden beantwoord.

Docenten

Dieuwke Altena

Dieuwke is sinds 1 september 2021 een van de docenten van de post-hbo-opleiding Beschermingsbewindvoerder en beheer. Daarnaast werkt zij als adviseur Beleid en Kwaliteit bij de Kredietbank Nederland. Zij heeft ook enkele jaren als beschermingsbewindvoerder gewerkt.

Debbie Dijkstra-Orsel

Debbie is ook sinds 1 september 2021 docent van de post-hbo-opleiding Beschermingsbewindvoerder en beheer. Daarnaast heeft zij haar eigen bewindvoerderskantoor. Daarvoor is zij enkele jaren werkzaam geweest als advocaat. Debbie heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van problematische schulden. De combinatie van haar theoretische kennis en praktijkervaring maakt het dat zij de stof duidelijk en praktijkgericht kan overbrengen. Haar enthousiasme voor het vak draagt ze graag aan je over.

Praktische informatie

Datum

Woensdag 23 november 2022

Tijd

10.00 - 12.00 uur

Locatie

Online

Voor wie?

Professionele bewindvoerders

Kosten

€ 110 incl. BTW per persoon
Lid van de NBBI, NBPB of Horus? Dan zijn de kosten €99,- incl. BTW per persoon.*
*Vermeld je lidmaatschap in het opmerkingenveld van het aanmeldformulier, dan verwerken wij de korting.

PE-punten

  • 1 PE-punt bij Horus

Diploma

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Aanmelden

Geïnteresseerd in dit webinar? Vul dan het formulier onder de knop in. Na aanmelding en betaling ontvang je een link waarmee je de webinar kunt volgen. De webinar gaat door bij voldoende deelname. Graag aanmelden vóór woensdag 16 november 2022.

Deel dit evenement