Na de opleiding

Met je diploma van de opleiding Oefentherapie Cesar kun je op veel plekken aan de slag. Je kunt werken bij een praktijk of in een revalidatiecentrum. Maar ook het bedrijfsleven of de sportwereld werken graag met oefentherapeuten. Liever doorstuderen? Dan is bijvoorbeeld de master Fysiotherapie wel wat voor jou.

Na de opleiding Oefentherapie Cesar: voorbeeld van een praktijksituatie

Wat kan ik worden?

Je kunt aan de slag bij een praktijk of je begint een eigen praktijk. Je kunt iedereen behandelen: kinderen, zwangeren, sporters en mensen met psychische en motorische problemen. Je bekijkt hun houding en bespreekt hoe zij beter kunnen bewegen en klachten kunnen voorkomen.

Mensen die een ongeluk of beroerte hebben gehad, moeten vaak opnieuw goed leren bewegen en jij helpt ze daarbij. Je gaat vaak voor langere tijd met ze aan de slag en maakt voor elke patiënt het perfecte programma.

Medewerkers van bedrijven zitten vaak de hele dag achter hun laptop. Een goede houding en genoeg beweging is belangrijk voor ze. Jij helpt om klachten te voorkomen en zorgt ervoor dat ze elke dag gezond aan het werk gaan.

In de sportwereld, bijvoorbeeld bij sportbonden en grote sportverenigingen, is ook vraag naar oefentherapeuten. Om sportblessures te helpen voorkomen en ervoor te zorgen dat atleten gezond met hun sport bezig zijn.

Je kunt aan de slag bij:

  • Praktijk
  • Revaliedatiecentrum
  • Sportclub
  • Ziekenhuis

Na de opleiding Oefentherapie Cesar: voorbeeld van een praktijksituatie

Baankans

95,5%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

Doorstuderen

Nog niet meteen aan het werk na je opleiding? Doorstuderen kan natuurlijk ook. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een master aan Hogeschool Utrecht of de universiteit.

Foto van Marloes Everaers

"Mensen laten inzien wat ze nog wel kunnen in plaats van wat niet meer lukt."

Marloes Everaers (25 jaar) Alumnus
Profielfoto van student Lucas Lous

"Bewegen, aansturen op gedragsverandering en goed naar mensen luisteren, dat is wat ik dagelijks doe."

Lucas Lous Alumnus