Heb jij echt hart voor mensen? Is verplegen voor jou meer dan alleen medicijnen toedienen? Als jij patiënten wilt verzorgen en een verschil wilt maken, dan is de hbo-opleiding Verpleegkunde aan Hogeschool Utrecht echt iets voor jou.

Video afspelen

aanmelden

Zin om te beginnen? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt. Je kunt je aanmelding voor deze opleiding regelen tot 1 mei 2019.

Open dag 24 november 2018

Kom 24 november naar onze open dag. Je bent welkom tussen 9:30 en 15:00 uur.

01
Tijdens de opleiding Verpleegkunde: voorbeeld van een lessituatie

Leren in de praktijk

Als verpleegkundige steek jij graag je handen uit de mouwen. En dat komt tijdens de opleiding meteen goed van pas. Je loopt namelijk vanaf je eerste jaar al stage. Maar je doet ook veel kennis op in de klas en je leert omgaan met patiënten.

02
Na de opleiding Verpleegkunde: voorbeeld van een praktijksituatie

Werken als verpleegkundige

Verpleegkundigen zijn op veel plekken meer dan welkom. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk in het ziekenhuis, maar ook in verzorgingstehuizen, de wijkverpleging of verslavingszorg. Je vindt altijd een werkplek die helemaal bij je past.

Toelating

Je kunt starten met de hbo-opleiding Verpleegkunde als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Deze studie laat elk jaar een maximaal aantal studenten toe. Bekijk wat dit voor jou betekent.


Iets voor jou?

  • Je bent nieuwsgierig

    Jij wilt graag alle details weten. Of het nu iemands levensverhaal is, of de laatste onderzoeken over verpleegkundige zorg: jij zoekt het uit!

  • Je neemt verantwoordelijkheid

    Jij zit niet graag stil en weet wel van aanpakken. Je laat je bij problemen niet snel uit het veld slaan.

  • Jij houdt het overzicht

    Jij ziet al snel het totaalplaatje. Dus niet alleen de patiënt, maar ook zijn omgeving en de nieuwste medische ontwikkelingen.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 mei 2019
Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Numerus fixus Nee

Contact