Utrecht Science Week 2021

Op 14 en 15 oktober 2021 vindt op het Utrecht Science Park de eerste editie van de Utrecht Science Week plaats met als centraal thema: ‘Samen naar een gezonde, duurzame samenleving’. De Utrecht Science Week biedt aansprekende lezingen, interactieve workshops en spraakmakende interviews met wetenschappers, bestuurders, professionals en jong studenttalent.

Het Utrecht Science Park bloeit. Door de wetenschappelijke prestaties en de succesvolle samenwerking tussen kennis- en zorginstellingen en gespecialiseerde bedrijven. En door de komst van nieuwe partijen. Daarbij gaan gevestigde namen en start-ups gelijk op in hun grote ambities en liefde voor innovatie. Op het Utrecht Science Park werkt iedereen samen aan een gezonde en duurzame samenleving.

Het Utrecht Science Park gaat de waarde en vooruitgang van al dit werk de komende jaren nog beter zichtbaar maken voor een breed publiek van belanghebbenden en geïnteresseerden. Dat doen we met de Utrecht Science Week waarvan de eerste editie plaatsvindt op 14 en 15 oktober 2021. Werk of studeer jij op het Utrecht Science Park en ben jij nauw betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en gezond leven? Dan is deelname aan de  Utrecht Science Week absoluut iets voor jou.

Beide dagen bieden een rijk en gevarieerd programma met topsprekers als Mariana Mazzucato, Pauline Meurs, Bas Eickhout en Derk Loorbach. Daarnaast zijn prikkelende debatten met o.a. Andrea Maier, Marc Bonten en Peter Joosten, inspirerende workshops en zogenoemde Utrecht Science Park Talks. Jong talent krijgt een podium met de live finales en de prijsuitreiking van de Sustainable Campus Challenge; een wedstrijd waarbij studenten met oplossingen komen om ook ‘hun’ Utrecht Science Park gezonder en duurzamer te maken. Kortom, een programma dat uitnodigt tot leren, inspireren en elkaar ontmoeten, zowel online als live.

De Utrecht Science Week is een initiatief van stichting Utrecht Science Park met medewerking van de partners Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Prinses Máxima Centrum en biotechbedrijf Genmab.

Kijk voor meer informatie op Utrecht Science Week.

Deel dit evenement