De HU volgt de (inter)nationale ontwikkelingen omtrent het coronavirus op de voet. Op advies van RIVM is de open dag van 14 maart geannuleerd. Voor de HU zijn de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid leidend. Kijk op onze website voor meer informatie.

Leuk dat je je hebt aangemeld voor onze open dag! Zo kom je alles te weten over de opleidingen die jij interessant vindt. Hieronder vind je praktische informatie die je nodig hebt om je bezoek tot een succes te maken.

 

Programma

Je bent vanaf 9.00 uur welkom, het programma start om 9.30 uur en is verdeeld in drie keuzeblokken. Je hebt je voor één of meerdere van deze blokken aangemeld.  

 • 09.30-11.00 uur Blok 1
 • 11.00-11.30 uur Pauze
 • 11.30-13.00 uur Blok 2
 • 13.00-13.30 uur Pauze
 • 13.30-15.00 uur Blok 3

Het programma binnen een blok varieert per opleiding maar bestaat vaak uit een voorlichtingspresentatie, workshop of proefles en een meet & greet met studenten. En op het IN2HU-festival op Padualaan 101 leer je de stad Utrecht en de campus beter kennen. Je ontdekt er de sportmogelijkheden, het honoursprogramma en de studentenverenigingen.

Programma per opleiding

Kijk in je mail om te zien op welke locatie jouw programma plaatsvindt en download het programmaoverzicht van jouw keuze.

 • Programma Padualaan 97 Utrecht [download ]
 • Programma Padualaan 99 Utrecht [download ]
 • Programma Padualaan 101 Utrecht [download ]
 • Programma Heidelberglaan 7 en Bolognalaan 101 Utrecht [download ]
 • Programma Heidelberglaan 15 Utrecht [download ]
 • Programma De Nieuwe Poort 21 Amersfoort [download ]

Lees meer informatie in het Open dag Informatieboekje.

Locaties en bereikbaarheid

Je bent welkom in Utrecht en Amersfoort. Het wordt gezellig druk. Daarom is het het handigst als je met het openbaar vervoer of met de fiets komt. 

Openbaar vervoer

Plan je reis via 9292externe link. Vanaf Utrecht Centraal staan er tijdens de open dag vanaf 8.00 uur speciale bussen klaar die je gratis naar de HU brengen. Deze bussen vertrekken vanaf de Jaarbeurszijde, perron C8 - halte lijn 12externe link en stoppen op het Utrecht Science Park bij de haltes Padualaan en Heidelberglaan. 

Met de auto

Kom je toch liever met de auto? Parkeer dan bij Transferium P R Utrecht Science Parkexterne link aan de A28. Een dagkaart kost € 4,84. Vanaf afrit 2 rijd je direct naar de parkeergarage. Daar staan speciale gratis bussen voor je klaar, die naar de haltes Heidelberglaan en Padualaan rijden. Let op de borden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Vanaf de parkeerplaatsen is het zo’n 10 à 15 minuten lopen naar onze gebouwen.

Tip: Check voordat je van huis vertrekt de site VanAnaarBeter.externe link

 

Openbaar vervoer

Plan je reis via 9292. Vanaf het station is het maar 9 minuten lopen naar ons gebouw aan De Nieuwe Poort 21. 

Met de auto

Kom je met de auto? Dan kun je voor maximaal € 2,75 per uur parkeren op het parkeerterrein achter het HU-gebouw. Als daar geen plek meer is, parkeer dan voor € 1,00 per 25 minuten in de parkeergarage van het winkelcentrum naast onze locatie.

Tip: Check voordat je van huis vertrekt de site VanAnaarBeter.

 

Tips & tricks

 • Check je mail

  In de bevestigingsmail staat een QR-code. Deze wordt gescand wanneer je bij de locatie aankomt. Zie je geen QR-code? Zet de instellingen op je telefoon op ‘afbeeldingen weergeven’. Enne…vergeet je telefoon niet mee te nemen.

 • Lees vooraf informatie

  Bekijk op de website de informatie over de opleiding(en) waarin je geïnteresseerd bent. Heb je vragen? Schrijf ze op. 

 • Neem iemand mee

  Kom samen met iemand naar de open dag. Je vader of moeder of gewoon een goede vriend(in). Samen hoor je meer dan alleen. Handig om te weten: deze persoon hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

 • Vergeet de details niet

  Het gaat niet alleen om lessen en de school, maar ook om praktische zaken.Hoe vind je een stage. Kan dat in het buitenland? Met hoeveel studenten zit je in een les? Hoeveel uur les heb je gemiddeld?

 • Ga op je gevoel af

  Er is ontzettend veel te zien op een open dag. Maar ga vooral op je gevoel af.Zie je jezelf hier studeren en rondlopen? Twijfels? Praat erover bijvoorbeeld met studenten die ook op deze dag aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Open dag pagina