Student HU helpt bedrijf tijdens stage aan belangrijke certificering

Als softwarebedrijf biedt Minox regelmatig stageplekken aan studenten HBO-ICT van Hogeschool Utrecht. Eén van die studenten is Stefan de Raadt. Dankzij zijn stageproject is Minox nu de eerste leverancier van boekhoudsoftware met het predicaat RGS Ready. Wilco Kraaij, hoofd product strategy and innovation van Minox: “Een zeer knappe prestatie van Stefan!”

Het referentie grootboekschema (RGS) is een open standaard die tot stand is gekomen in een samenwerking van koepelorganisaties van accountants, softwareontwikkelaars en de overheid. Een bedrijf dat met RGS werkt, is in staat om financiële gegevens eenvoudig te delen met andere systemen. Het opstellen van betrouwbare dashboards en bedrijfsvergelijkingen wordt zo een stuk eenvoudiger. Het RGS Ready certificaat bewijst dat een softwarepakket RGS volledig ondersteunt. Minox heeft nu als eerste leverancier van boekhoudsoftware dat predicaat behaald, mede door de inspanningen van Stefan de Raadt, derdejaars student HBO-ICT Software & Information Engineering aan Hogeschool Utrecht.

Nieuwste technieken

“Voor mijn opleiding moest ik het eerste semester van mijn schooljaar stagelopen. Ik was hierbij op zoek naar een bedrijf dat leuke opdrachten had met de nieuwste technieken en waar ik dus veel kon leren. Deze opdracht heb ik gevonden bij Minox en dit bleek de perfecte keuze”, aldus Stefan. “In de 5 maanden dat ik bij Minox heb gelopen, heb ik verschillende dingen geleerd, zoals het beter werken in teamverband. Tijdens mijn stage heb ik mijzelf nog verder ontwikkeld in nieuwe technieken. Met vragen kon ik altijd terecht bij de andere developers binnen het team. Ik heb bij Minox een heel leuke stage gehad.”

Toegevoegde waarde

Dorine Tamis, opleidingsmanager HBO-ICT: “Ik ben trots op deze prestatie van Stefan! Mooi om te zien hoe hij toegevoegde waarde heeft geleverd. Stefan heeft Minox verder kunnen helpen door de kennis en vaardigheden die hij heeft opgedaan tijdens de studie optimaal toe te passen. Een young professional om in de gaten te houden.”