Terugblik Strategiesessie 'Next Step HU Klinieken'

Overzicht Strategiesessie Klinieken
Op 20 maart 2019 vond in restaurant ‘De Utrechter’ te Utrecht de Strategiesessie ‘Next Step HU Klinieken’ plaats. Na een korte schets van de toekomst van de zorg door Margriet Schneider (UMCU), maakten de bezoekers onder leiding van Judith Smit kennis met de huidige HU Klinieken en de settings voor de HU Klinieken ‘nieuwe stijl’.

Vervolgens gingen de aanwezigen - allen experts uit het brede werkveld van gezondheid en welzijn - aan thematafels uitgebreid met elkaar in gesprek over de vier geschetste settings. Aan het eind van de bijeenkomst nodigde dagvoorzitter Rens de Jong alle tafelvoorzitters een voor een op het podium om de feedback van ‘hun’ tafels te delen met de rest van de bezoekers. Dit leidde tot pittige discussies met de zaal, die tijdens de daarop volgende lunch ‘en petit comité’ werden voortgezet.

Al met al kunnen we als organisatie terugkijken op een geslaagd event. We mochten veel waardevolle feedback ontvangen, waarmee we de komende tijd aan de slag gaan om de HU Klinieken ‘nieuwe stijl’ verder vorm te geven.  Op deze webpagina blikken we nog even terug.

HU Klinieken 'nieuwe stijl'

Met de herpositionering van haar HU Klinieken wil de hogeschool een positieve impuls geven aan een gezonde stad, nu en in de toekomst. Als toekomstig kennisknooppunt van onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk in de regio Utrecht, leiden de klinieken ‘nieuwe stijl’ kwalitatief capabele professionals op, zorgen ze voor innovatie van de zorg én verlenen ze hoogwaardige zorg en hulp in de regio Utrecht. In de publicatie ‘Herpositionering HU Klinieken’ staat de visie op deze ‘nieuwe’’ HU Klinieken nader beschreven. Op basis daarvan is een viertal settings ontwikkeld: HU Klinieken+++, Zorgverblijf, Zorg & Welzijn Bus en Zorg & Welzijn in de Wijk. Samen met de beroepspraktijk wil de hogeschool graag deze HU klinieken ‘nieuwe stijl’ verder ontwikkelen.

Bekijk de foto’s, de video-impressie, de presentaties, de visuals van de vier settings, en de publicatie ‘Herpositionering HU Klinieken’.

Bekijk hier de foto's.

Bekijk hier de video-impressie.

Bekijk hier de visuals.

Bekijk hier de publicatie ‘Herpositionering HU Klinieken’ met een beknopte weergave van de visie van de HU op haar HU Klinieken ‘nieuwe stijl’.

Meehelpen bouwen aan de 'Next Step HU Klinieken'?

Wilt u actief betrokken worden bij de verdere invulling van de HU Klinieken ‘nieuwe stijl’, neemt u dan contact op met Judith Smit, directeur van het Instituut voor Paramedische Studies van Hogeschool Utrecht: judith.smit@hu.nl.