Social Robotics: "Interactive hands-on experience"!

De Master Spreekt...

KNVI en Hogeschool Utrecht organiseren op 14 juni het event Social Robotics: "Interactive hands-on experience"! Maak in verschillende sessies kennis met Social Robots. Raak ze aan, programmeer en gebruik ze. Naast twee korte inhoudelijke lezingen over sociale robots schetsen we ook samen een toekomstvisie voor een wereld met Social Robotics.

Robots worden niet meer alleen gebruikt in fabrieken. Inmiddels zijn robots regelmatig thuis, op vliegvelden, in zorginstellingen en scholen te vinden. Deze “Social Robots” bieden nieuwe oplossingen en kansen, vooral in de sectoren waar de huidige werkwijze onder druk staat.

Tijdens dit “Social Robotics Event” maak je in verschillende korte sessie kennis met Social Robots, onder leiding van robot evangelist en oprichter van RobotWise Tamar Neter, en hogeschooldocent en promovendus Matthijs Smakman. Naast twee korte inhoudelijke lezingen over sociale robots schetsen we ook samen een toekomstvisie voor een wereld met Social Robotics.

Het event vindt plaats onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Klaas Brongers. Er zijn stands aanwezig met aanvullende en relevante informatie van de KNVI, Robotwise, het HU Bibliotheek lab en Capgemini. Tijdens de inloop, pauze en borrel is er gelegenheid om deze stands te bezoeken.

Praktische Informatie

Datum: vrijdag 14 juni
Tijd: 13.30 uur - 18.00 uur
Locatie: Hogeschool Utrecht, Heidelberglaan 15 Utrecht, Vierde verdieping (Instituutsplein ICT)

Aanmelden

De toegang is gratis. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers dus wees er snel bij!

Meld je aan via de website van KNVI.

13.30 uur:  Inloop en bezoek stands
14.00 uur:  Opening door dagvoorzitter Klaas Brongers (Lid Advisory Board KNVI)
14.15 uur:  Presentatie Matthijs Smakman (Hogeschooldocent/Promovendus bij Hogeschool Utrecht/VU Amsterdam)
14.45 uur:  Presentatie Tamar Neter (Oprichter en CEO RobotWise)
15.15 uur:  Interactieve sessie

16.15 uur:  Pauze

16.30 uur: Future of social robotics
17.00 uur:  Afsluiting door dagvoorzitter
17.15 uur: Borrel en bezoek stands
18.00 uur: Einde

Dagvoorzitter

Klaas Brongers

Klaas Brongers is verantwoordelijk voor het ICT Deeltijdonderwijs van Hogeschool Utrecht en betrokken bij het kennislectoraat Procesinnovatie en Informatiesystemen.

Daarnaast is Klaas als ondernemer actief in het werkveld Organisatie inrichting, Informatiemanagement en Digitale Transformatie. Als lid van de Raad van Advies van KNVI, de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals, levert hij een bijdrage aan de professionalisering en profilering van de beroepsgroep.

Over de sprekers

Tamar Neter

Oprichter en directeur van RobotWise

RobotWise maakt de impact van de robotisering tastbaar voor het publiek.

Het Financieel Dagblad omschrijft Tamar als ‘Technische leek wordt rijzende ster onder de techvrouwen’. Een echte woman-in-tech, die zich vol enthousiasme inzet voor ‘Socializing through Technology’. Nieuwsgierig naar Tamar en het verhaal achter RobotWise, luister dan naar de podcast van het interview bij BNR!

Tamar heeft 2,5 jaar geleden RobotWise opgericht en is inmiddels genomineerd voor Techionista Tech Awards 2017 (categorie Tech Inspirator), The Next Women to Watch 2018, Start-up Award TEDxWomenAmsterdam 2018 en ze is uitgeroepen tot TechGirl van de maand december 2018. Daarnaast werd ze door de Amerikaanse Ambassade geselecteerd als de Nederlandse afgevaardigde tijdens ‘The International Visistor Leadership Program 2018’ (ILVP). Tijdens dit drieweekse uitwisselingsprogramma kwamen de 50 internationale topvrouwen op het gebied van STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) bij elkaar voor een intensief leiderschapsprogramma.

Matthijs Smakman

Hogeschooldocent/Promovendus bij Hogeschool Utrecht / VU Amsterdam

Matthijs Smakman werkt als docent bij het instituut for ICT aan Hogeschool Utrecht, bij de afstudeerrichting Business IT en Management. Daarnaast promoveert hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam op ethische vraagstukken rondom robots in het onderwijs. Naast zijn internationale publicaties verscheen zijn onderzoek dit jaar ook in het Nederlands in AG Connect.