Virtual Reality en YouTubers op open dag Hogeschool Utrecht

08-11-2016

Ruim 4.300 studiekiezers hebben zich laten informeren over de verschillende bacheloropleidingen die Hogeschool Utrecht in huis heeft op de open dag van zaterdag 5 november. Daarnaast konden ze een speciaal programma over de technologie van de toekomst bijwonen met YouTuber Sophie Milzink. Maar dat was nog niet alles: met een Virtual Reality-bril beleefden bezoekers een dag uit het studentenleven en YouTuber Défano Holwijn interviewde scholieren over technologie en hun toekomstplannen.

Bezoekers op de HU open dag in november 2016

Een koelkast die zichzelf vult, dat is wat YouTuber Sophie Milzink graag in huis zou willen hebben. De jongens en meisjes die in de zaal zaten, gaan dat misschien later wel realiseren. Zij woonden het speciale programma bij met Sophie Milzink, presentator Bart Boonstra en tech-expert Sander Duivestein over onderwerpen als zorgrobots, The Internet of Things en het ontwerpen en bouwen van je eigen huis. HU-studenten presenteerden er projecten waarmee ze nu al een bijdrage leveren aan deze technische ontwikkelingen van de toekomst. Het programma werd afgesloten met een presentatie over de technische opleidingen. Bekijk de video hierover.

Defano Holwijn interviewt een scholier op de open dag in november 2016.360-video’s over studentenleven

Op alle locaties van Hogeschool Utrecht konden bezoekers een dag uit het leven van een student beleven met een Virtual Reality-bril. Niet alleen bleken studiekiezers hier enthousiast over, ook onder hun ouders waren de brillen erg populair. Zeven studieverenigingen (Codex, Escape, Paramedus, SOG, Stura, Uranymus en Vesta) presenteerden bovendien hun eigen 360-video over hun verenigingen. De video’s staan nu al in de GoPro VR-app en op YouTube. Medio november vind je de video’s terug in een contest op de Facebook-pagina van Hogeschool Utrecht. Tot slot stapte YouTuber Défano Holwijn op de bezoekers van de ICT-opleidingen af en ondervroeg ze over hun studiekeuze en technische kennis. De video die hij hierover maakt, verschijnt in november.

Beleving centraal

In totaal hebben meer dan 9000 bezoekers de open dagen van de HU bezocht op 8 oktober en 5 november. Met 28% van alle bezoekers waren de opleidingen in het domein gezondheidszorg het populairst. Op de open dagen was er veel te beleven voor studiekiezers. Niet alleen met VR-brillen of het speciale programma met YouTubers, maar ook met praktijkworkshops zoals reanimeren bij de opleiding Verpleegkunde.

Volgende open dag op 11 maart 2017

Ben je benieuwd naar wat er zoal te beleven is op een open dag? Je kunt de opleidingen van de HU bezoeken tijdens de open dag op zaterdag 11 maart 2017. Daarnaast kun je je nu opgeven voor de meeloopdagen.

Ben je geïnteresseerd in de deeltijd-, masteropleidingen en nascholingsaanbod van de HU? Kom dan naar de open avond voor professionals op 22 november 2016.

Foto bovenaan nieuwsbericht: Anna van Kooij