Open dag-bezoekers ervaren studentenleven door virtual reality

07-10-2016

Op de open dagen van 8 oktober en 5 november kunnen studiekiezers bij Hogeschool Utrecht via virtual reality een dag zien door de ogen van een student. Studiekiezers kunnen zo alvast ervaren hoe het is om een student te zijn.

meisje met virtual reality bril

Studiekiezers zijn nieuwsgierig naar het leven als student: hoe voelt het om in een grote collegezaal te zitten, waar kun je sporten en hoe is het om op kamers te wonen? De kijker beleeft een dag uit het leven van een student, waarbij activiteiten op de HU en daarbuiten aan bod komen. “Virtual reality geeft je het gevoel ergens echt bij te zijn. Daarom is dit het uitgelezen middel om studiekiezers een ‘studentervaring’ te geven. We willen studiekiezers zo op een leuke manier kennis laten maken met wat studeren aan de HU en in Utrecht inhoudt”, aldus Liseke van den Broek, adviseur marketingcommunicatie, die betrokken was bij de ontwikkeling van de virtual reality ervaring. Dit is de eerste keer dat de hogeschool deze innovatieve manier van kennismaken met studeren aanbiedt.

Innovatieve hogeschool

Hogeschool Utrecht heeft een bijzondere band met innovatie. De onderwijsinstelling wil professionals opleiden met een onderzoekende houding, die hun eigen beroepspraktijk kunnen vernieuwen. En ook de hogeschool zelf speelt een rol in de vernieuwing van de beroepspraktijk: meer dan 350 onderzoekers ontwikkelen doorlopend praktisch toepasbare innovaties, op basis van wetenschappelijk onderzoek. Dit doen ze samen met de branche van hun expertise. De kennis die hieruit voortkomt wordt ook weer teruggebracht in het onderwijs.

VR-brillen

Op de open dagen worden op een aantal locaties virtual reality-cardboard brillen meegegeven aan bezoekers. Op de locaties Onderwijs & Opvoeding (Padualaan 97) en Economie & Management (Daltonlaan 500) bekijk je de video in de beste kwaliteit met een Samsung Gear VR-bril.

Nieuwgierig? Bekijk de instructie voor het bekijken van de video.