Havisten bezoeken HU voor profiel- en studiekeuze

06-01-2017

Vanaf januari brengen havisten uit de derde, vierde en vijfde klas een bezoek aan de opleidingen in de domeinen educatie en natuur en techniek bij Hogeschool Utrecht. De leerlingen komen van scholen uit de omgeving die aangesloten zijn bij U-Talent. U-Talent is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en middelbare scholen uit de regio Utrecht om leerlingen een betere profiel- en een daaropvolgende studiekeuze te laten maken.

Girlsday

De HU biedt voor leerlingen uit 3 havo activiteiten aan om ze te helpen met hun profielkeuze op de Make your future-dag, op 27 januari en 10 februari. Vijfhonderd leerlingen gaan in groepjes, onder begeleiding van studenten, langs alle opleidingen. Daar volgen ze korte interactieve demonstraties en proefjes, zodat ze een indruk kunnen krijgen van de studierichtingen die mogelijk zijn als het bijbehorende profiel wordt gekozen.

Studiekeuzedagen

Daarnaast zijn er activiteiten om leerlingen uit de vierde klas te helpen met hun studiekeuze. Daarvoor zijn er twee studiekeuzedagen, Choose your beta-skills, op 26 januari en 7 april. Na een algemeen ochtendprogramma kunnen de leerlingen ’s middags verschillende workshops volgen, waardoor ze een goede impressie krijgen van wat de studierichtingen inhouden binnen de domeinen educatie en natuur en techniek.

Masterclasses

Tevens worden van januari tot maart masterclasses aangeboden door alle studierichtingen, voor havo-bovenbouw, waarbij leerlingen een volledige dag volgen waarvoor thuis eerst een voorbereidende opdracht is gemaakt. Zo verzorgen de educatieve opleidingen de workshops Serious Games, Raspberry Pi en Wiskundedocent Voor Twee Dagen. Bij de opleidingen in het domein natuur en techniek kun je de workshops Sportvoeding, Webprogrammeren, Ontwerp je Droomhuis en Een Kunsthand Maken volgen.

U-Talent

U-Talent zorgt er met bovenstaande activiteiten voor dat leerlingen beter weten wat er mogelijk is met een profielkeuze en wat de verschillende studies inhouden, om een verkeerde keuze en een teleurstelling te voorkomen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten