HBO-ICT en Capgemini beklinken samenwerking

09-08-2016

De opleiding HBO-ICT van Hogeschool Utrecht en ICT-dienstverlener Capgemini bestendigen hun samenwerking op het gebied van stage- en afstudeerplekken, het curriculum van de opleiding en promotionele activiteiten. Dat staat in een samenwerkingsovereenkomst die op dinsdag 9 augustus is ondertekend door beide partijen.

Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen HBO-ICT en Capgemini

In de afgelopen anderhalf jaar ondernamen HBO-ICT en Capgemini al verschillende activiteiten met elkaar. Zo is Capgemini bijvoorbeeld al betrokken bij de Beroepenveld- en Bedrijfsadviescommissie van de opleiding. Daarnaast mochten HBO-ICT-studenten meedoen aan een ‘Experience day’ bij Capgemini en aan ‘Advantage you’: een programma waarin Capgemini-medewerkers elkaar bijscholen op verschillende terreinen.

Focus aanbrengen

“Ik ben heel blij met deze overeenkomst”, zegt Stella Kuin, directeur van het Institute ICT bij Hogeschool Utrecht. “We hebben de afgelopen tijd frequent met elkaar gesproken en de mogelijkheden verkend. Daaruit is een focus gekomen op wat we willen doen, met meerwaarde voor de opleiding en ook een investering van Capgemini in studenten.”

Goede ICT’ers afleveren

Capgemini en HBO-ICT vieren hun samenwerkingsovereenkomstDe kern van de focus ligt op het afleveren van ICT’ers die klaar zijn voor de arbeidsmarkt van morgen. “Er ligt een grote opgave om goede ICT’ers op te leiden. We moeten met elkaar creatief zijn en ook de kwaliteit van afgestudeerden waarborgen”, zegt Anton Franken, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Utrecht. Dat wordt beaamd voor Jurgen Wasser, HR directeur bij Capgemini: “Hoe stomen we mensen klaar om in te stromen in de ICT-sector en hoe behouden we ze?”

Er wordt daarom ook verkend hoe HBO-ICT en Capgemini in de toekomst kunnen samenwerken op het gebied van bijvoorbeeld internationalisering en de ontwikkeling van professional skills. Daarmee worden vaardigheden buiten de vakkennis bedoeld. “De start van een energieke samenwerking voor beide partijen”, aldus Stella Kuin.