RSS feed

• Project HU-lectoraat moet financiële problemen bij studenten voorkomen

20-09-2017 Biljetten euro's

Het HU-lectoraat Schulden en Incasso wil dat iedereen kan studeren zonder zich zorgen te hoeven maken over financiële problemen. Daarom is het in juni een tweejarig project gestart om dit doel te bereiken: Studeren zonder financiële zorgen. Dit project is mede mogelijk door een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

• Studenten team Selficient naar Amerika vertrokken

18-09-2017

Ruim 35 HU-studenten en enkele docenten zijn op zondag 17 september naar Amerika vertrokken. Team Selficient doet met een zelf ontworpen duurzaam huis mee aan de finale van de Solar Decathlon, een wedstrijd voor universiteiten georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Energie. Donderdagmiddag werden zij op Padualaan 99 uitgezwaaid.

• Voltijd flexstudeerders van start aan Hogeschool Utrecht

05-09-2017 Flexstuderen

De eerste 40 voltijd flexstudeerders van Hogeschool Utrecht zijn gestart met hun studieprogramma. Zij volgen dit studiejaar een door henzelf gekozen, beperkt aantal vakken en betalen alleen voor die vakken collegegeld. Zo geeft de HU haar studenten meer regie over hun studieplanning.

• De HU feliciteert Universiteit Utrecht met benoeming Anton Pijpers

30-08-2017 Pijpers

Anton Pijpers is vandaag benoemd tot collegevoorzitter van Universiteit Utrecht. Wij hebben Anton leren kennen als een professionele, krachtige bestuurder met een grote verbondenheid met de regio. We feliciteren de universiteit dan ook van harte met deze nieuwe voorzitter.

• HU opent collegejaar 2017-2018 met pleidooi voor samenwerking

24-08-2017 jaaropening 2017

Docenten, medewerkers en studenten van Hogeschool Utrecht hebben op donderdag 24 augustus samen met partners uit kennisinstellingen en de beroepspraktijk het collegejaar 2017/2018 feestelijk geopend. De jaaropening had als thema ‘De HU van Morgen’. Collegevoorzitter Jan Bogerd: “Samenwerking is nodig. Samenwerking zit in ons DNA.”

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.