Nieuws

RSS feed

 

 • ICT-studenten onderzoeken energieneutrale woningen

  23-01-2017

  Drie ICT-studenten van Hogeschool Utrecht doen onderzoek naar energieneutrale woningen, voor hun minor Smart Devices & Apps. Door gegevens over menselijk gedrag te koppelen aan gegevens over energieverbruik, willen zij bedragen aan efficiënter gebruik van energie.

 • HU-docent schrijft boek over gamedidactiek

  19-01-2017 Gamedidactiek conferentie

  Met games en spelelementen worden lessen leuker, maar hoe zet je ze in zodat het leerdoel daadwerkelijk gehaald wordt? HU-docent Martijn Koops is al jaren bezig met de didactiek van games en het ontwikkelen van spellen. Op 24 januari komt zijn boek ‘Gamedidactiek’ uit: “Begin bij je leerdoel en ontwerp daar je spel op.”

 • Ontwikkelwerkplaats Gemengd Wonen in Utrecht gestart

  18-01-2017 Ontwikkelwerkplaats Gemengd Wonen

  In de stad Utrecht is dinsdag 17 januari de Ontwikkelwerkplaats Gemengd Wonen van start gegaan. In deze werkplaats willen bewoners en medewerkers van vier woonprojecten in Utrecht ontdekken hoe goed het mengen van verschillende typen bewoners gaat in de praktijk. Dit gebeurt in samenwerking met vertegenwoordigers van woningcorporaties, instellingen en onderzoekers. Twee lectoraten van Hogeschool Utrecht behoren tot de initiatiefnemers van de werkplaats: Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening en Participatie, Zorg en Ondersteuning.

 • Studenten organiseren dinnershow voor stichting Edukans

  13-01-2017 buitenplaats amerongen

  Vier derdejaarsstudenten van de opleiding Facility Management organiseren een dinnershow voor stichting Edukans als onderdeel van hun opleiding. De studenten hebben vier topchefs uit de regio gestrikt, net als verschillende dansscholen, het Facility, Horeca en Travel College, en leveranciers voor versproducten en wijn. Het evenement, dat op 2 februari plaatsvindt, moet 5000 euro opbrengen voor onderwijs in Malawi.

 • Nieuwe HU Bibliotheek geopend

  09-01-2017 HU Bibliotheek PL 99

  De nieuwe HU Bibliotheek opent vandaag, op 9 januari, haar deuren in het gerenoveerde gebouw aan de Padualaan 99. In de centraal gelegen HU Bibliotheek vind je niet alleen alle boeken en materialen van de Utrechtse HU-opleidingen, maar ook 520 studieplekken en binnenkort het nieuwe ‘HUBlab’.

Trajectum

Trajectum

Magazine van en over de HU. Met nieuws, achtergronden en een eigen site.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten