RSS feed

• Boek ‘Communicatie in het publieke domein’ biedt verschillende perspectieven

20-02-2017 Annette Klarenbeek

Van Annette Klarenbeek en Reint Jan Renes, lectoren Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein bij Hogeschool Utrecht, verschijnt op 21 februari het boek ‘Communicatie in het publieke domein’. Het boek is het product van jarenlang onderzoek naar hoe communicatie het gedrag en gesprek van burgers in het publieke domein kan beïnvloeden. “Als organisaties in hun communicatie in het publieke domein weten aan te sluiten op de verlangens van burgers, kan dat veel opleveren.”

• Online toolkit helpt ontwerpen voor kinderen met kanker

15-02-2017 POKO-eindevent

Het project POKO (Participatief Ontwerpen voor KinderOncologie) is dinsdag 14 februari afgesloten met de lancering van een online toolkit. Deze bevat alle achtergrondinformatie, tools en mogelijke interventies die essentieel zijn bij het ontwerpen van oplossingen ter bevordering van adequaat eet- en beweeggedrag bij kinderen met kanker. Het omvangrijke onderzoeksproject POKO stond onder penvoering van Hogeschool Utrecht.

• HU benoemt directeuren nieuwe kenniscentra Sociale Innovatie en Economisch sterke en creatieve stad

15-02-2017

Hogeschool Utrecht (HU) heeft de directeuren benoemd van de eerste twee van de vier nieuw gevormde kenniscentra. Het betreft Lia van Doorn, kenniscentrum Sociale Innovatie en Gerrita van der Veen, kenniscentrum Economisch sterke en creatieve stad. Beiden zijn al als lector werkzaam voor de HU. Directeuren van de HU-kenniscentra worden in deze fase voor de periode van een jaar benoemd.

• HU-studenten voeren campagnes tegen radicalisering

09-02-2017 Studenten-Co-Design-tegen-radicalisering

Het afgelopen half jaar zetten hbo-, mbo-studenten en universitaire studenten zich samen in om een maatschappelijk geluid te creëren tegen radicalisering en extremisme. Dit gebeurde via het bedenken en uitvoeren van campagnes. Ook studenten van de minor Co-Design van Hogeschool Utrecht werkten daaraan mee.

• "Zonder juridische zelfredzaamheid is toegang tot recht ver weg"

09-02-2017 Quirine Eijkman

De overheid en bedrijven moeten veel meer in begrijpelijke juridische termen gaan praten, zegt lector Quirine Eijkman van Hogeschool Utrecht. Het alledaagse recht is volgens haar best complex voor veel mensen. “Zonder juridische zelfredzaamheid van burgers is toegang tot recht nog ver weg.” Als lector Toegang tot Recht hield zij donderdag 9 februari haar openbare les ‘Toegang tot het Recht gaat glocal’ bij Hogeschool Utrecht.

Trajectum

Magazine van en over de HU. Met nieuws, achtergronden en een eigen site.