RSS feed

• Wichert Duyvendak benoemd tot directeur OO&S bij Hogeschool Utrecht

20-11-2017

Het College van Bestuur van Hogeschool Utrecht benoemt Wichert Duyvendak tot directeur van Onderwijs, Onderzoek & Studentzaken (OO&S). Wichert volgt met ingang van 1 januari 2018 Dick de Wolff op, die deze rol tijdelijk heeft vervuld. Op dit moment is Wichert directeur van zowel het Instituut Theo Thijssen (ITT) als het Seminarium voor Orthopedagogiek (SVO). Deze positie wordt vanaf 1 januari 2018 tijdelijk waargenomen door Pieter Cornelissen, naast zijn rol als programmadirecteur Onderwijsinnovatie (OI).

• HU-studente wint Challenge Seksuele Vorming 2030

17-11-2017

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren op het gebied van seksualiteit bewustere keuzes maken? Die vraag legde Rutgers, kenniscentrum seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van jongeren, voor aan studenten. Het team van HU-student Dorien van der Deen werd gekozen tot winnaar.

• Psychologische barrières vaak oorzaak mislukte bedrijfsoverdrachten

16-11-2017

Uit onderzoek van Hogeschool Utrecht en de Kamer van Koophandel blijkt dat psychologische barrières bij de verkoper tot uitstel en de mislukking van bedrijfsoverdrachten leiden. In het begin van het verkoopproces of juist aan het einde van de onderhandelingen worden transacties daardoor vaak afgebroken. Ondernemers die de komende jaren hun bedrijf willen verkopen, ervaren veel stress door de psychologische barrières.

• Gaming in de zorg: HU ontwikkelt oefenapp voor kinderen

14-11-2017

Hogeschool Utrecht werkt samen met revalidatiecentrum De Hoogstraat aan een eHealth-applicatie die kinderen met niet-aangeboren hersenletsel stimuleert om lichamelijke oefeningen te doen ten behoeve van hun revalidatie. Onderzoeker Joep Janssen presenteerde een prototype op het symposium ‘Kind en Beweging’ van de HU, het WKZ, UMCU en De Hoogstraat.

• Ethiek moet ingebouwd in digitale diensten

09-11-2017

Digitale diensten leveren niet alleen waarde op voor organisaties of klanten maar hebben ook impact in ethische zin. Bijvoorbeeld in het stimuleren van bepaald gedrag, of in de manier waarop met privacygevoelige gegevens wordt omgegaan. Architecten van digitale diensten moeten nadenken over welke ethische principes ze inbouwen in hun ontwerp. Aldus dr. ir. Marlies van Steenbergen, lector Digitale Smart Services. Zij pleitte op 9 november in haar openbare les voor een ‘gewetensvol lanceerplatform’.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.