RSS feed

• Reactie Hogeschool Utrecht op aangekondigde staking openbaar vervoer

25-06-2018 Exterieur Padualaan 99

De aangekondigde staking van het streekvervoer en stadsvervoer in Utrecht komt uitermate ongelegen voor onze studenten, omdat het precies valt in de belangrijke, laatste tentamenperiode van het collegejaar. Hierdoor worden onze studenten gedupeerd.

• Toronto Nieuwsbrief

22-06-2018

• "Verbeter vaardigheden verpleegkundigen bij verlenen zorg op afstand"

20-06-2018 Promotie Thijs van Houwelingen

Er is steeds meer behoefte aan zorg op afstand met behulp van ICT (Telehealth) maar die transitie verloopt moeizaam. In zijn proefschrift onderzocht HU-onderzoeker Thijs van Houwelingen hoe verpleegkundigen beter geschoold en getraind kunnen worden in het verlenen van zorg op afstand. Volgens de onderzoeker moeten de verpleegkundigen in ieder geval hun vaardigheden verbeteren om Telehealth mogelijk te maken. Hij verdedigde 12 juni zijn proefschrift bij de Universiteit Utrecht.

• Student HU wint prijs met oplossing voor logistiek op festivals

20-06-2018 bled conferentie

ICT-student Rico Janssen werkt in zijn vrije tijd als DJ. Op festivals zag hij nogal wat mis gaan met de logistiek. Hij besloot tijdens zijn studie aan Hogeschool Utrecht een extra module te volgen om een oplossing hiervoor te bedenken. Met FestiTrace heeft hij nu de Student Bazaar gewonnen op de internationale Bled eConference.

• Koninklijke onderscheiding voor Marieke Schuurmans

14-06-2018

Als slotstuk van haar afscheidsrede, ontving lector Ouderenzorg prof. dr. Marieke Schuurmans …... Zij ontving deze onderscheiding omdat zij zich als hoogleraar verplegingswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en als lector Ouderenzorg bij de Hogeschool Utrecht bijzonder heeft ingezet.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.