Evenementen

RSS feed
 • Internationale conferentie - Teacher in Europe 2018

  16-05-2018

  Op 16, 17 en 18 mei 2018 gaan studenten van lerarenopleidingen uit heel Europa aan de slag met het thema diversiteit. Lijkt je dat leuk? Schrijf je dan nu gratis in voor de internationale conferentie Teacher in Europe 2018.

 • Openbare les en symposium Nienke Bleijenberg

  17-05-2018

  Ter gelegenheid van de benoeming van Nienke Bleijenberg tot lector Proactieve Ouderenzorg van het Lectoraat Chronische Zieken aan het Kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven van Hogeschool Utrecht, nodigen wij u graag uit aanwezig te zijn bij haar symposium en openbare les.

 • Symposium en openbare les prof. dr. Rick de Graaff

  24-05-2018 Rick de Graaff

  Prof. dr. Rick de Graaff is lector bij het Lectoraat Didactiek van de Vreemde Talen van Hogeschool Utrecht. Ter gelegenheid van zijn benoeming nodigen wij u graag uit om op 24 mei 2018 aanwezig te zijn bij de openbare les 'Van Vreemde Talen naar Vereende Talen'.

 • Executieve functies belangrijker dan het IQ?

  30-05-2018 Lesgeven aan kinderen

  Vaak hoor ik dat het belangrijk is om het IQ te weten van een leerling. Aangenomen wordt dat het een goede voorspeller van schoolsucces óf falen is. Maar als een leerling voortdurend zit te dromen in de klas? Of moeite heeft met veranderingen, óf niet in staat is effectief om te gaan met zijn of haar emoties, óf ? Kennelijk zijn voornoemde vaardigheden of competenties minstens zo belangrijk als een IQ of misschien nog wel belangrijker.

 • Update dyslexie 2018

  06-06-2018 Educatie

  Op deze middag worden recente publicaties en inzichten besproken op het gebied van dyslexie en ernstige lees/spellingproblemen.Ook gaan we onderwerpen bespreken naar aanleiding van eventuele vragen én ruimen we tijd in om één of twee casussen te bespreken.

 • Open avond voor professionals

  12-06-2018 Open avond voor professionals

  Wilt u uw kennis verbreden en uw carrièrekansen vergroten? Kom dinsdag 12 juni 2018 naar de open avond voor professionals!

 • Afscheidscollege Marieke Schuurmans

  14-06-2018

  Ter gelegenheid van het afscheid van Marieke Schuurmans als lector Ouderenzorg bij het Lectoraat Chronisch Zieken, nodigen wij u graag uit aanwezig te zijn bij haar afscheidscollege.

 • Conferentie Kennismaken met Lesson Study

  14-06-2018 Lessituatie Padualaan 97

  Maak tijdens de conferentie op 14 juni kennis met Lesson Study: een effectieve methode voor professionele ontwikkeling waarin een groep docenten gezamenlijk een les voorbereidt, welke door één docent wordt gegeven terwijl de overige docenten het gedrag van specifieke leerlingen observeren. Aan de hand van dit geobserveerde gedrag wordt de les verbeterd en opnieuw gegeven.

 • HU Open Golf- en Netwerkevent: The Linking Pin

  15-06-2018 HU Open Golf- en Netwerk event

  De 9e editie van het HU Open Golf- en Netwerkevent wordt vrijdag 15 juni 2018 gehouden bij de Utrechtse Golfclub Amelisweerd. Het event staat open voor iedereen die iets heeft met Hogeschool Utrecht.

 • Save the date: Alumnibijeenkomst Instituut voor Gebouwde Omgeving (IGO)

  29-06-2018 Exterieur Padualaan 99

  Hogeschool Utrecht en studievereniging U.T.V organiseren op vrijdag 29 juni een Alumnibijeenkomst voor alle oud-studenten, oud-collega’s en relaties van de zes oorspronkelijke IGO opleidingen. Meld je aan en laat je inspireren door lezingen, een ‘trip down memory lane’ en klets bij met oud studiegenoten, docenten en relaties uit het werkveld.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten