Evenementen

RSS feed
 • #POKO Eindevent: hoe ontwerp je goed eet- en beweeggedrag voor kinderen met kanker?

  14-02-2017 Poko thumb

  Het RAAK project POKO, ofwel participatief ontwerpen voor de kinderoncologie loopt ten einde. Twee jaar lang werkten o.a. artsen, verpleegkundigen, kinderen, ouders, studenten en ontwerpers samen aan interventies die kinderen met kanker en hun familie helpen. Op 14 februari 2017 nodigen wij je uit om terug te blikken op het project, maar ook om vooruit te kijken naar de mogelijkheden voor participatief ontwerpen voor de kinderoncologie.

 • Take it slow! Eindsymposium eetgedrag & persuasieve technologie

  15-02-2017 trilvork

  Het gebruik van nieuwe technologieën zorgt voor nieuwe manieren om mensen langzamer te laten eten. In het tweejarige NWO-onderzoeksproject ‘Take it slow’ deed Sander Hermsen vanuit PubLab (Hogeschool Utrecht) onderzoek naar de effectiviteit van een speciale vork die de eter feedback op zijn eetsnelheid geeft. Belangrijke bevindingen uit het onderzoek worden op 15 februari gepresenteerd tijdens een dagvullend slotsymposium.

 • Open dag voor scholieren

  11-03-2017 Docent in gesprek met scholier en ouder op open dag Hogeschool Utrecht

  Je bent op zaterdag 11 maart van 09.30 tot 15.00 uur van harte welkom op onze open dag voor scholieren.

 • Symposium "Educatieve Opleidingen in een dynamische samenleving"

  23-03-2017

  Waar staan educatieve opleidingen voor in de huidige turbulente maatschappij waarin technische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen en meningen steeds sterker uiteen lopen? Hoe gaan zij om met onderwijskundige en maatschappelijke vraagstukken?

 • Congres Let's talk energy

  23-03-2017 congres lets talk energy

  Hoe kun je de dialoog aangaan over duurzame energie? Hoe ga je om met weerstanden van de lokale bevolking? En hoe sluit je daarbij aan bij de beleving van mensen? Deze vragen staan centraal tijdens het congres Let’s Talk Energy. Dit congres, georganiseerd door Hogeschool Utrecht en de Hanzehogeschool Groningen, vindt plaats op 23 maart en staat geheel in het teken van een communicatief handelingsperspectief bij lokale energietransities.

 • De Master spreekt... over trends in Enterprise Architectuur

  24-03-2017

  Het vakgebied (enterprise) architectuur maakt veel ontwikkeling door. Het goede nieuws is dat we ons nu minder met raamwerken bezig houden en al meer met business transformatie. We leven in het nu.

 • Congres 'LOB in het vmbo'

  24-03-2017 Samenscholing

  Hoe veranker ik loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) op mijn school? Met dit vraagstuk gaan decanen, teamleiders, schoolleiders en lerarenopleiders van de Hogeschool Utrecht aan de slag tijdens het HU-congres ‘LOB in het vmbo’.

 • Lustrumevent 'Managing the Future - TBK25'

  29-03-2017 Lustrum25jrTBK

  De opleiding Technische Bedrijfskunde bestaat 25 jaar. Om dit te vieren organiseert de HU op 29 maart 2017 voor (oud-)studenten, (oud-)medewerkers en relaties een lustrumevent. Met als thema ‘Managing the Future – TBK25’ blikken we terug, maar ook vooruit. Hoe ziet de wereld er over 25 jaar uit? En hoe bereiden wij onszelf als professionals hierop voor? Naast spraakmakende keynotesprekers, interessante workshops en een Kennisfestival, is er volop ruimte voor ontmoetingen en gezelligheid.

 • Open avond voor professionals

  04-04-2017 Open avond voor professionals

  Wilt u uw kennis verbreden en uw carrièrekansen vergroten? Kom dinsdag 4 april 2017 naar de open avond voor professionals!

 • Open avond voor professionals

  13-06-2017 Open avond voor professionals

  Wilt u uw kennis verbreden en uw carrièrekansen vergroten? Kom dinsdag 13 juni 2017 naar de open avond voor professionals!

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten