Evenementen

RSS feed
 • Alumni Event IGO & U.T.V. 'Building the Future'

  29-06-2018 IGO alumni event

  Hogeschool Utrecht en studievereniging U.T.V organiseren op vrijdag 29 juni een Alumnibijeenkomst voor alle oud-studenten, oud-collega’s en relaties van de zes oorspronkelijke IGO opleidingen. Meld je aan en laat je inspireren door lezingen, een ‘trip down memory lane’ en klets bij met oud studiegenoten, docenten en relaties uit het werkveld.

 • Promotie Peter Mesker

  06-07-2018 Peter Mesker

  Op vrijdag 6 juli 2018 verdedigt Peter Mesker (lerarenopleider en hoofddocent bij Instituut Archimedes) zijn proefschrift aan de Universiteit Utrecht. Peter deed onderzoek naar de internationale onderwijs-stage als een betekenisvolle persoonlijke ervaring in het leraar worden. Als onderzoeker is Peter betrokken bij het Lectoraat Normatieve Professionalisering van het Kenniscentrum Leren en Innoveren.

 • Utrechtse Introductie Tijd 2018

  13-08-2018

  De UIT 2018 vindt plaats van maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus 2018 en is de allerbeste manier om je studententijd te beginnen! Tijdens deze algemene stadsintroductie krijg je de kans om samen met 4.200 andere eerstejaarsstudenten kennis te maken met je medestudenten, de onderwijsinstellingen, de studentenorganisaties en natuurlijk de stad Utrecht zelf.

 • Informatiemiddag deeltijdopleidingen ICT

  23-08-2018 Any questions

  Heb je belangstelling voor een of meerdere ICT deeltijdopleidingen van Hogeschool Utrecht? Je bent van harte welkom bij een van de interactieve presentaties tijdens de informatiemiddag op 23 augustus aanstaande.

 • Omgaan met moeilijke situaties

  03-09-2018 logopedie

  Elke klas heeft wel eens 'een slechte dag'. Een dag waarop je als leerkracht nog zó je best doet, maar niets lijkt te werken. Gelukkig is dat bij de meeste klassen de volgende dag weer 'spontaan genezen'. Er zijn echter klassen waarbij het lijkt of de problemen blijvend zijn. Tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan een aantal gereedschappen die je helpen om te gaan met moeilijke situaties.

 • Health Tuesday: Conversational Design inzetten in zorg en welzijn

  11-09-2018

  Het gebruik van conversational technology, zoals chatbots, Artificial Intelligence (AI) en spraakbesturing, maakt technologie toegankelijk voor kwetsbare doelgroepen. Samen met Greenberry verkennen we de kansen voor zorg en welzijn.

 • Open dag voor scholieren

  06-10-2018 Open dag

  Je bent op zaterdag 6 oktober van 09.30 tot 15.00 uur van harte welkom op onze open dag voor scholieren.

 • Wat een gewiebel en gefriemel: de invloed van zintuiglijke prikkelverwerking

  01-11-2018 Lessituatie Padualaan 97

  In deze workshop wordt op heldere wijze uitgelegd hoe zintuiglijke prikkelverwerking verloopt, zowel bij de leerlingen als de leraar zelf. U leert op een andere manier naar leerlingen kijken: door een zogenaamde ZiP-bril. Met deze bril op ziet u de afwijkende prikkelverwerking en kunt u daar snel, eenvoudig en met meer begrip op reageren.

 • Hoe sociale media inzetten in je lessen

  08-11-2018 Lessituatie Bolognalaan 101

  In deze nascholing verkent u zelf actief de ICT-tools Padlet, Kahoot! en Mentimeter als instrumenten om de betrokkenheid van leerlingen binnen de les te vergroten. Als u deze workshop hebt gevolgd kunt u morgen concreet aan de slag met het inzetten van deze instrumenten, waarmee u de groep studenten weer activeert of zelfs wakker schudt.

 • Open avond voor professionals

  13-11-2018 Open avond voor professionals

  Wilt u uw kennis verbreden en uw carrièrekansen vergroten? Kom dinsdag 13 november 2018 naar de open avond voor professionals!

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers