Opening Living Lab Duurzaam Wonen

Vol trots nodigen wij je uit voor de opening van het internationaal bekroonde, door HU studenten ontworpen, duurzame huis (voorheen Selficient huis), dat geplaatst is op het Utrecht Science Park. Het huis zal als living lab gaan dienen; een real life omgeving, waar studenten samen met partners duurzame en innoverende oplossingen ontwikkelen en realiseren voor het wonen van de toekomst

Living lab van boven en van binnen

Het huis heeft in 2017 als studenteninzending meegedaan aan de Solar Decathlon Challenge in Denver en won onder andere de publieksprijs. Het staat voor circulair en modulair bouwen, maar ook voor innovatiekracht, passie, samenwerking en ondernemerschap van studenten en partners. Dank zij hun inzet en doorzettingsvermogen houdt het Solar Decathlon avontuur hier niet op, maar is het een veelbelovende start van een nieuw traject!

Op woensdag 29 mei vindt de opening plaats van dit living lab en wordt de nieuwe naam bekend gemaakt.

Datum: woensdag 29 mei 2019
Tijd: 14.00 - 17.30 uur
Locatie: Hogeschool Utrecht, Bolognalaan 99, Utrecht Science Park

Je bent welkom vanaf 14.00 uur. Het inhoudelijke programma start om 14.30 uur:

14.30 uur
Welkom door Anton Franken,  College van Bestuur HU
14.35 uur
Het verhaal van het huis door Petra Beisterveld, team Wonen 3.0
14.45 uur
Pim van de Berg, Gedeputeerde Economie en Toerisme, Energietransitie, Ruimtelijke ontwikkeling en Wonen en Binnenstedelijke Ontwikkeling  van Provincie Utrecht
14.55 uur
Een prachtig resultaat dankzij inspirerende samenwerking, Anton Franken
15.05 uur
Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland
15.15 uur
Openingshandeling
15.15 uur
Activiteiten in en om huis
16.00 uur
Samen heffen we het glas
17.30 uur
Einde van de opening

Na de openingshandeling nodigen we je graag uit een kijkje te nemen in het huis. Laat je informeren over de bijzondere elementen, technieken en installaties. Maak kennis met vele bedrijven en organisaties zonder wie dit prachtige resultaat niet mogelijk zou zijn geweest. En ontmoet studententeam Celcius, die met een nieuw huisontwerp al weer tot de finalisten behoort van de Solar Decathlon Challenge in Washington volgend jaar zomer!

Aanmelden voor deze opening kan hieronder.

Het team Wonen 3.0 nodigt je van harte uit om bij deze middag aanwezig te zijn. Wij kijken er naar uit het inspirerende resultaat te laten zien van de samenwerking tussen ambitieuze studenten en gedreven partners als het gaat om het wonen van de toekomst!

Logo Hogeschool Utrecht