Vacaturesite Herkenningsalgoritme

Aziatisch meisje houdt de hand van een robot vast.
De wereld van de ICT verandert snel, het onderwijs dat HBO-ICT-instellingen aanbieden daarentegen niet. Om ervoor te zorgen dat studenten op de juiste manier worden voorbereid is het belangrijk om in kaart te kunnen brengen wat precies die behoeftes van het bedrijfsleven zijn.

Doel

Om een beeld te krijgen van de beschikbare vacatures op een expertiseveld gaan we met dit project automatisch de beschikbare vacatures scannen en analyseren. Middels tekstherkennings-algoritmen wordt duidelijk welke functies gevraagd zijn en welke vaardigheden en kennis voor de functies nodig is. Hierdoor zien we welke vaardigheden en tools opkomen en in ons onderwijs en rollen terug moeten komen.

Resultaten

  • Een op herbruik gefocuste architectuur/ontwerp voor een systeem dat invulling voor competenties kan bepalen a.h.v. vactures;
  • Een werkend prototype om het concept te tonen;
  • Een (schets van een) aanpassings-/uitrolplan om de ontwikkelde tooling in te kunnen zetten voor andere (niet ICT) opleidingen;
  • Een korte paper die motiveert en verklaard wat de mogelijkheden en toepassingen van de tooling zijn.

Looptijd

01 februari 2020 - 01 juli 2020

Aanpak

In samenwerking met een team van Software Development studenten proberen we eerst een geschikte scraper en back-end te maken om de data van verschillende sites binnen te halen. Een ander team van studenten bestudeert de analyse mogelijkheden.

Betrokken HU-onderzoekers

Betrokken lectoraten

Samenwerking met kennispartners

Onderzoeker Huib Aldewereld

Huib Aldewereld

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Artificial Intelligence