Top-up: de Reis van 5 maakt eten leuk

ziek meisje tekent in bed

Juist als kinderen ziek zijn, is gezonde voeding belangrijk. Een kind dat dan niet goed eet, is een grote zorg voor de ouders. 'De Reis van 5' is een spel om kinderen met eetproblemen op een positieve manier met eten in aanraking te laten komen.

Doel

Tijdens het onderzoeksproject Participatief Ontwerpen voor KinderOncologie (POKO) werd gekeken naar voedings- en bewegingsadvies voor kinderen met kanker. Een initiatief voor hulp bij eetproblemen werd verder uitgewerkt, zodat het voor alle kinderen gebruikt kan worden.

Omdat het spel een groot succes was voor gezinnen met zieke kinderen, keken we of het spel ook kon werken voor gezonde kinderen met eetproblemen.

Tijdens het project hebben we vooral gekeken waarom het spel zo goed werkt. Welke factoren zorgen ervoor dat kinderen het spel willen spelen? En hoe helpt het spel hen om iets te proeven?

Resultaten

In een artikel verzamelen we alle conclusies over de werking en effecten van het spel.

Lees meer over De Reis van 5.

Looptijd

01 maart 2018 - 01 juli 2019

Het onderzoek bestaat uit drie stappen:

• Nieuwe analyse van interviews uit het POKO-project
  • Observaties van het spel in de praktijk en interviews met gezinnen die het spel spelen
  • Verwerken van alle nieuwe inzichten in een rapport

Betrokken HU-onderzoekers

Samenwerking met kennispartners

Betrokkenen van Reis van Vijf VOF:

• Merel Vingerhoets, commercieel directeur
  • Brenda Janssen, creatief directeur

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Amber Ronteltap | onderzoeker | lectoraat Crossmediale communicatie in het publieke domein

Amber Ronteltap

• Onderzoeker