Regionaal Leernetwerk Jeugd Utrecht: Leren voor de Toekomst

bijenkorf

Binnen het Regionaal Leernetwerk Jeugd Utrecht worden praktijkprofessionals, docenten, studenten, jeugdigen, opvoeders, onderzoekers en beleidsmakers bij elkaar gebracht rond thema’s uit het brede jeugddomein. Het doel is om kennis en ervaring uit te wisselen en het onderwijs en de praktijk goed op elkaar aan te laten sluiten. Hiervoor worden verbindende, innovatieve oplossingen en onderwijsproducten ontwikkeld.

Doel

Binnen dit netwerk willen we bestaande kennis en ervaring van praktijk en onderwijs binnen het brede jeugddomein uitwisselen, zodat (toekomstige) jeugdprofessionals nog beter uitgerust zijn om bij te dragen aan een gezond opvoedings- en ontwikkelingsklimaat en effectieve hulp op maat voor jeugd en gezin. We ontwikkelen samen met de betrokkenen verbindende, innovatieve oplossingen en onderwijsproducten.

Resultaten

Er zijn verschillende bijeenkomsten georganiseerd waar veel waardevolle kennis is gedeeld en ideeën voor (onderwijs)producten zijn ontstaan.

Oogstdialogen:

Looptijd

01 september 2018 - 01 november 2020

We verzamelen kennisonderwerpen via twee routes:

• 20 februari 2020 Oogstdialoog Opleidingen
    Presentatie van innovatieve ideeën of parels uit opleidingen
    14.00 uur – 17.00 uur
  • 12 maart 2020 Regionale Bijeenkomst
    9.30 uur – 12.30 uur
  • 2 april 2020 Oogstdialoog Opleidingen
    Presentatie van innovatieve ideeën of parels uit opleidingen
    Tussen 9.00 uur en 12.00 uur

Betrokken HU-onderzoekers

Betrokken lectoraten

Samenwerking met kennispartners

Het Regionaal Leernetwerk Jeugd Utrecht bestaat uit de volgende opleidingen en praktijkinstellingen:

Opleidingen Hogeschool Utrecht Opleidingen Universiteit Utrecht Opleidingen Netherlands School of Public and Occupational Health Jeugdinstellingen

Dit project wordt mogelijk gemaakt door subsidie van ZonMW.

ZonMw

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Renate Giesing

• projectcoordinator Lectoraat Jeugd