MeMo Kind: meet mondgezondheid bij kinderen

Lachende kinderen

Er gebeurt al veel om de mondgezondheid van jonge kinderen te verbeteren. Maar welke initiatieven nemen mondzorgprofessionals precies en hoe worden de effecten hiervan gemeten? Hier kijken we naar in het onderzoek MeMo Kind.

Doel

Het doel van dit onderzoek is om in kaart te brengen welke initiatieven tandheelkundige professionals nemen om de mondgezondheid van kinderen te verbeteren. Ook ontwikkelen we een instrument om de mondgezondheid van kinderen te meten en om de initiatieven van mondzorgprofessionals te evalueren.

Resultaten

Dit onderzoek loopt. Na afronding vind je hier een samenvatting van de resultaten.

Looptijd

01 september 2018 - 01 september 2019

Aanpak

We verzamelen succesvolle initiatieven door landelijk een vragenlijst uit te zetten in vakbladen, nieuwsbrieven en via social media.

De ontwikkeling van het meetinstrument gebeurt in de onderzoeksgroep, die bestaat uit tandartsen, mondhygiënisten en onderzoekers. We hebben het meetinstrument getest in (kinder)tandartspraktijken.

Betrokken HU-onderzoekers

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Brenda Grift | Onderzoeker | Lectoraat Innovaties in de Preventieve Zorg

Brenda Grift