Combineren van data science zodat bedrijven oprecht hun klanten beter helpen

Data Tales logo

'The Data Tales' is een langdurig samenwerkingsverband van onderzoekers en bedrijven die samen projecten uitvoeren en vragen beantwoorden als: hoe kan data ons helpen de relatie met klanten te verbeteren en hoe beschermen we privacy van de klant als we die klant ook beter van dienst zijn willen zijn met data technieken?

Doel

The Data Tales consortium wil bedrijven helpen om beter met hun klanten om te gaan. Want als bedrijven naar hun klanten luisteren, versterken ze hun band. Techniek biedt allerlei opties om sneller, gerichter en zinvoller te reageren op de behoeften van klanten. Daarbij moeten de toon, inhoud en presentatie van de boodschap aansluiten bij de geadresseerde.

Het doel van The Data Tales is om samen met onderwijs, bedrijven en technologie-ontwikkelaars te werken aan technieken om direct inzicht te geven in hoe hun klanten de interactie met organisaties ervaren. Daarbij wordt altijd gewerkt volgens het principe 'ethics by design'

Resultaten

Consortium The Data Tales vormde de basis voor het KIEM-project, VERBIND. Dat staat voor verantwoorde, belevingsgerichte interactie op basis van data-analyse. VERBIND brengt meerdere invalshoeken samen. We kijken niet alleen naar wat technisch mogelijk is bij dataverzameling, maar ook naar ethische keuzes die bedrijven maken.

Op thedatatales.org lees je meer over het project VERBIND.

Looptijd

01 januari 2018 - 31 december 2020

In het Data Tales consortium komen de volgende vakgebieden samen:

• Customer Journey & marketing
  • Data Science, waaronder process mining, text mining en andere vormen van data mining
  • Recht en Ethiek, waaronder AVG
  • Gedragswetenschappen
  • ICT

Betrokken HU-onderzoekers

Samenwerking met kennispartners

In The Data Tales werken onderzoekers van hogescholen (HU en Saxion) en universiteiten (RUG, TU/e, VU) samen met data-intensieve organisaties (Aegon, DUO, HU, KPN en Live Chat Service) en consultants met specifieke data-kennis (DatakitchenO&i en Totta).

Wil je samenwerken of heb je een vraag?