docent onderzoeker Sanne Kornhorn

Sanne Korhorn

Docent-onderzoeker

Sanne Korhorn (1994) is criminoloog en als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Kennisanalyse Sociale Veiligheid. Daarnaast verzorgt ze onderwijs bij Social Work, binnen de werkplaats Sociale Veiligheid. Binnen het lectoraat werkt zij mee aan verschillende onderzoeken op het gebied van persoonsgerichte aanpak en gemeentelijke samenwerking rond jongeren en jongvolwassen met complexe problemen en justitiecontacten. 

Ten behoeve van haar afstudeerproject heeft zij onderzoek gedaan naar achtergronden van Hitters die deelnemen aan de Rotterdamse interventie Schoon Schip. Eerder was zij werkzaam als tutor Criminologie aan de Erasmus Universiteit en heeft zij bij Middin gewerkt als ambulant begeleider binnen een specialistisch LVB+ team. Zij heeft hier veel ervaring opgedaan in het werken met mensen met een complexe licht verstandelijk beperking, een zeer kwetsbare groep, en in de ontwikkeling van de forensische zorg.

Sanne is maatschappelijk betrokken en gedreven de wereld van morgen weer een stukje mooier te maken: een vertaalslag maken van theorie naar praktijk, wetenschappelijke inzichten gebruiken om maatschappelijke vooruitgang te stimuleren en dan vooral op het snijvlak van zorg en veiligheid.

Expertises

  • Criminologie
  • Persoonsgerichte aanpak
  • HIT

Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

docent onderzoeker Sanne Kornhorn

Sanne Korhorn

  • Docent-onderzoeker
  • Lectoraat: Kennisanalyse Sociale Veiligheid