Martin van den Berg

Martin van den Berg

Onderzoeker
Martin van den Berg is werkzaam als onderzoeker binnen Artificial Intelligence en doet onderzoek op het gebied van “explainable artificial intelligence”. 

Martin heeft een MSc in Bedrijfseconomie en een MSc in Logistiek Management, beide van Tilburg University. Hij promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op hoe IT-beslissingen te verbeteren met enterprise architectuur. Zijn onderzoeksinteresses omvatten responsible AI, en in het bijzonder explainable AI, en enterprise architectuur als managementtool. Hij is co-auteur van verschillende boeken over enterprise-architectuur en mede-bedenker van de Dynamische Architectuur (DyA) aanpak. In 2012 ontving hij de NAF-penning voor zijn bijzondere betekenis voor de ICT-architectuurgemeenschap in Nederland. Naast zijn werk als onderzoeker begeleidt hij masterstudenten aan de Master of Informatics aan de Hogeschool Utrecht.

Martin is iemand die open staat voor nieuwe ontwikkelingen en zichzelf voortdurend ontwikkelt. Als het predikaat “lifelong learning” op iemand van toepassing is, dan is hij het wel.

Expertises
  • Artificial Intelligence
  • Explainable AI
  • Enterprise Architecture

Publicaties


Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?