Harald Pol

Harald Pol

Docent-onderzoeker

Harald Pol studeerde bedrijfskunde aan de RijksUniversiteit Groningen. Na zijn studie werkte hij ruim tien jaar als organisatie-adviseur, projectmanager en commercieel manager voor diverse dienstverlenende organisaties.

Harald werkt vanaf 1998 als zelfstandig adviseur op het gebied van marketing, communicatie en organisatie. Hij is oprichter van The Customer Connection en het Institute for Service Leadership. In deze hoedanigheid heeft hij vele bedrijven, zowel in profit als non-profit, geholpen bij het vergroten van hun markt- en klantgerichtheid. Daarnaast heeft Harald onderzoek verricht naar klantgerichtheid en klantbeleving.

Harald is o.a. auteur van "Effectief klachtenmanagement" (Kluwer, 1999), "Het Rijk van Koning Klant " (Lemma, 2001) en “Service Leadership” (2009) en “De Reis door het Rijk van Koning Klant. Ontdek het geheim van excellente klantbeleving." (ISL, 2019). In juni 2017 promoveerde Harald aan de Universiteit Twente op het proefschrift “Mastering Meaningful Customer Connections”. Sinds 1 september 2016 is Harald parttime verbonden aan de Hogeschool Utrecht.

Expertises

  • Marketing
  • Klantbeleving
  • Digitale transformatie

Publicaties

Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Evelien Besseling

Evelien Besseling

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Marketing & Customer Experience