Anne Khaled | onderzoeker | beroepsonderwijs

Anne Khaled

Onderzoeker

Dr. Anne Khaled werkt als hogeschooldocent bij Hogeschool Utrecht. Zij combineert onderzoeks- en onderwijstaken en is gespecialiseerd in vraagstukken die gaan over leerprocessen van mbo- en hbo-studenten en de begeleiding door docenten en praktijkopleiders in leeromgevingen dichtbij het werkveld. 

Anne werkt aan onderzoek naar leeractiviteiten van studenten en de begeleiding van docenten en praktijkopleiders in de onderwijsinstelling, de werkplek en tussenvormen hiervan. Anne onderzoekt leeractiviteiten en begeleidingsstrategieën in leerwerkomgevingen (Ruimte voor wendbaar vakmanschap), adaptieve expertise ontwikkeling van hbo-studenten in leerwerkomgevingen (adapt@work) en Lesson Study in de mbo-context (Erasmus+ LS4VET).

"De werkplek is steeds belangrijker bij het opleiden. Ik geef opleiders met praktijkgericht onderzoek inzicht in hun nieuwe begeleidingsrol."

Anne Khaled

Anne begeleidt docenten met hun onderzoek; zij is co-promotor van Lieke Ceelen die het pedagogisch-didactisch handelen van praktijkopleiders onderzoekt en coördineert de Onderzoekswerkplaats Leren en professionaliseren in leerwerkomgevingen. Anne is bij het Teaching & Learning Network o.a. opleider en inhoudelijk expert voor de ‘Onderwijs Uitvoeren’-trajecten.

Expertises

  • Leren van mbo- en hbo-studenten
  • Begeleiding door docenten en praktijkopleiders
  • Leeromgevingen op de grens van school en beroepspraktijk

Publicaties

Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?