De onderwijssector staat voor grote opgaven. Het lerarentekort, de toenemende diversiteit van de leerlingenpopulatie en de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van digitalisering stellen scholen voor uitdagingen die vragen om innovatie, structuurdoorbreking en meer samenwerking.

Hogeschool Utrecht nam het initiatief voor de oprichting van het Centre of Expertise ‘Talent & Skill - Onderwijsdoorbraken voor de toekomst’. De doelstelling: Het vormgeven en organiseren van nieuw onderwijs waarmee toekomstige en huidige onderwijsprofessionals worden toegerust op een grootstedelijke en complexe werkomgeving. Het centrum wil doorbraken gaan realiseren door het opzetten en uitvoeren van diverse experimenten.

Samen bouwen aan een regionale lerarenacademie

Het centrum richt zich op de brede educatieve sector en gaat de samenwerking tussen de verschillende opleidingen, het onderzoek en het regionale werkveld versterken. Het centrum werkt daarvoor samen met, om te beginnen, andere hogescholen, de Universiteit Utrecht en schoolbesturen in de regio. Zo bouwt het centrum aan een educatieve infrastructuur die beter kan inspelen op de snelle veranderingen in het onderwijsveld.

Bezoekadres

Padualaan 97
3584 CH Utrecht

Meer over Talent & Skill

Centre of Expertise Talent & Skill

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Ayla Murad

  • Projectleider Centre of Expertise Talent & Skill