Onderwijs & Opvoeding

De juf van groep 7 die zo geweldig kon voorlezen. Of toch de meester van groep 6, met z’n gekke grappen? Of nee… de wiskundeleraar die zelfs de moeilijkste sommen nog goed kon uitleggen! Wie was jouw favoriete leerkracht? En word jij dat later zelf?

Wil je later niet voor de klas? Geen probleem! Met Onderwijs & Opvoeding kun je ook nog andere kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van tolk Nederlandse Gebarentaal? Of specialiseer je je in de jeugdhulpverlening?

Basisonderwijs

Van verlegen kleuter tot zelfverzekerde achtstegroeper: kinderen maken op de basisschool een enorme ontwikkeling door. Ze leren er lezen, schrijven en rekenen. Ze krijgen geschiedenis, aardrijkskunde, tekenen en gym. Maar ze leren ook hoe ze moeten omgaan met anderen. Wil jij een belangrijke rol spelen in het leven van jonge kinderen?

Nederlandse gebarentaal

Gebarentaal is een visuele taal. In plaats van de stem en het gehoor staan handen, gezicht en ogen centraal. Lijkt het je interessant om gebarentaal te leren? En wil je een brug slaan tussen de horende en niet-horende wereld? Duik dan in de boeiende wereld van de Nederlandse Gebarentaal!

Pedagogiek

Wil je kinderen en jongeren helpen goed, veilig en gezond op te groeien? Ben je sociaal en kun je goed luisteren? Je bent nieuwsgierig naar wat iemand drijft, naar wat de oorzaak van gedrag is. Zonder vooroordelen kijk je naar verschillende stijlen van opvoeding en begeleid je ouders of leerkrachten. En als echt mensenmens word jij blij als je mensen verbindt en hen helpt in hun ontwikkeling!

Voortgezet onderwijs

In het onderwijs draait het niet alleen om de inhoud van het vak. Leerlingen motiveren, ze uitdagen, iets nieuws laten leren èn ook iets van hen leren. Geen dag is hetzelfde als je voor de klas staat! Kies je voor een lerarenopleiding voortgezet onderwijs dan heb je de keuze uit 14 middelbare-schoolvakken. Waar kies jij voor? 

Iets voor jou?

En, sta jij straks voor de klas of ga je voor een andere opleiding binnen Onderwijs & Opvoeding?

Bekijk ons aanbod!

Kijk alvast rond in de gebouwen

Wil je weten waar je terecht komt als je bij de HU gaat studeren? Neem dan alvast een virtueel kijkje in onze gebouwen. Luister naar de ervaringen van een HU-student, kijk filmpjes en VR-foto’s en laat je hersenen kraken, want je kennis wordt op de proef gesteld!