Evenementen

RSS feed
 • Superdiversiteit: een brandende kwestie?

  16-05-2018 Onderwijs professionals

  Op 16 mei organiseert het Seminarium voor Orthopedagogiek een studiedag met als titel 'Superdiversiteit, een brandende kwestie'?

 • Stage- en innovatiemarkt lerarenopleidingen

  16-05-2018 Open dag Hogeschool Utrecht

  Waar ga jij werken en leren? Maar ook: hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit? Op woensdag 16 mei 2018 kun je contact leggen met opleidingsscholen uit de regio tijdens de stage- en innovatiemarkt van de lerarenopleidingen. De markt, georganiseerd door Instituut Archimedes van Hogeschool Utrecht, vindt dit jaar plaats op het terrein van Sportcentrum Olympos.

 • Internationale conferentie - Teacher in Europe 2018

  16-05-2018

  Op 16, 17 en 18 mei 2018 gaan studenten van lerarenopleidingen uit heel Europa aan de slag met het thema diversiteit. Lijkt je dat leuk? Schrijf je dan nu gratis in voor de internationale conferentie Teacher in Europe 2018.

 • Open middag Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO)

  16-05-2018 Educatie

  Tijdens de open middag van de Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO) op woensdag 16 mei vertellen we u alles over de opleiding en bekijken we samen welke mogelijkheden de MEPO u te bieden heeft.

 • Workshop: Executieve functies en leer/studievaardigheden

  16-05-2018 Lessituatie Padualaan 97

  In deze workshop staan we stil bij executieve functies, aandacht en alertheid, leren, leerstijlen, ontwikkelings(on)mogelijkheden, persoonlijkheidskenmerken, motivatie en schoolsucces.

 • Openbare les en symposium Nienke Bleijenberg

  17-05-2018

  Ter gelegenheid van de benoeming van Nienke Bleijenberg tot lector Proactieve Ouderenzorg van het Lectoraat Chronische Zieken aan het Kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven van Hogeschool Utrecht, nodigen wij u graag uit aanwezig te zijn bij haar symposium en openbare les.

 • Health Tuesday: Persona's voor Inclusieve Zorg

  22-05-2018

  14.30 - 17.30 uur, JIM Utrecht (Beatrixgebouw)
  Elk mens beleeft het zorgproces op zijn eigen manier en heeft andere behoeftes. Met veel variabelen kan het lastig zijn om de gewenste mate van zorg te leveren. Persona's helpen om hier grip op te krijgen.

 • Lunch Lecture: de vele gezichten van gepersonaliseerd leren

  23-05-2018 Onderwijs professionals

  In deze lunchsessie verkennen we verschillende beelden van gepersonaliseerd leren, de verschillende onderwijsvisies waar deze beelden uit voortkomen en de (soms tegenstrijdige) aanwijzingen die daaruit voortkomen voor het inrichten van een opleidingsprogramma.

 • Symposium en openbare les prof. dr. Rick de Graaff

  24-05-2018 Rick de Graaff

  Prof. dr. Rick de Graaff is lector bij het Lectoraat Didactiek van de Vreemde Talen van Hogeschool Utrecht. Ter gelegenheid van zijn benoeming nodigen wij u graag uit om op 24 mei 2018 aanwezig te zijn bij de openbare les 'Van Vreemde Talen naar Vereende Talen'.

 • Promotie Gerald van Dijk

  28-05-2018 Gerald van Dijk

  In zijn proefschrift beschrijft Van Dijk wat we weten over de taal van de natuurwetenschappen en techniek en vervolgens beschrijft hij principes voor een aanpak om leerlingen daarmee te helpen. Maar hoe werkt zo’n aanpak in de bèta-technische onderwijspraktijk en hoe kunnen vakdocenten in hun opleiding zo'n aanpak leren hanteren?

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten