MUAD Openbare Masterclass

De stad is in beweging. Uitdagingen als klimaatadaptatie en de energietransitie vragen om forse ingrepen. Partijen hebben elkaar nodig om deze ingrepen te realiseren. Maar hoe vinden zij elkaar in een samenwerking die effectief is? Hoe krijgen zij grip op de complexiteit van een stad? In deze openbare Masterclass gaat dr. Ir. Theo de Bruijn, lector Duurzame Leefomgeving bij Saxion, in op hoe steden in elkaar zitten, de uitdagingen die op de stad afkomen, en samenwerkingsarrangementen.

Dit college maakt deel uit van de MUAD Mastermodule Samenwerken aan de stad. In deze masterclass doe je inzicht en ervaring op in succesvolle participatie, design, coaching en management van samenwerking in stadsontwikkeling. De eerste uitdaging is omgaan met diversiteit: wat zijn de belangen en doelen van burgers, overheden en ondernemers? Je leert je te verplaatsen in hun culturele achtergrond, waardoor je het gesprek makkelijker en beter aangaat.

Dit college is interessant voor alumni die weer even kort terug willen in de MUAD schoolbanken, maar ook voor aankomende MUAD studenten die een kort inkijkje willen hebben in de Master of Urban and Area Development (MUAD).

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 21 mei 2021
Tijd: 13.30-15.00 uur
Locatie: Online (via MS Teams)

Contact:

Muad@hu.nl

Je ontvangt vooraf een link naar de meeting.

 

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Over de spreker

dr. Ir. Theo de Bruijn

Lector Duurzame Leefomgeving bij Saxion

Dr. ir. Theo de Bruijn (1964) is bestuurskundige. Hij is gespecialiseerd in samenwerkingsprocessen tussen publieke, semipublieke en private organisaties, vooral op het gebied van stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid.

Hij studeerde Techniek en Maatschappij aan de Technische Universiteit Eindhoven en promoveerde in 1996 op een onderzoek naar sturing in complexe netwerken (Bestuurskunde, Universiteit Twente).

Per 1 januari 2014 is Theo de Bruijn benoemd als directeur van IAA Stedenbouw en Landschap, de stedenbouwkundige BV binnen de IAA holding. Daarnaast is hij als lector verbonden aan de Master of Urban & Area Development (MUAD), een joint degree van Saxion en Hogeschool Utrecht.

 

Organisatie

Dit openbaar college wordt georganiseerd in samenwerking met Hogeschool Saxion.

Logo Saxion

Deel dit evenement