Lustrumevent Master of Informatics 'De IT'er van de toekomst'

De Master of Informatics (MoI) van Hogeschool Utrecht bestaat ruim 15 jaar. Deze mijlpaal vieren we graag samen met jou op vrijdagmiddag 23 september 2022. Het thema van het lustrumevent is ‘De IT’er van de toekomst’. 

Centraal staan ontmoetingen met elkaar, met oud-studiegenoten, huidige studenten, (oud-) docenten en anderen van de opleiding. Maar ook samen praten over het IT-vak van de toekomst en over hoe we de Mol futureproof kunnen maken. En natuurlijk samen genieten van lekkere hapjes en drankjes.

Lustrumevent Master of Informatics Hogeschool Utrecht, 23 september 2022

Programma

15.30 uur:  Registratie en ontvangst 
16.00 uur:  Opening
- dagvoorzitter Marijn Plomp en Anita Bosman 
16.10 uur:  Een kijkje in de digitale wereld van morgen
- Ron Tolido 
16.45 uur:   De IT'er van de toekomst
- Michael Kimmijser, Ron Tolido, Guido Ongena en Anita Bosman 
17.30 uur:  Echt Nep: nep is het nieuwe echt
- Sander Duivestein 
18.00 uur:  Afsluiting
- dagvoorzitter Marijn Plomp 
18.05 uur:  Borrel & Walking dinner 
20.30 uur:  Einde programma 

Lezingen

We leven in een tijd van exponentiële ontwikkeling van technologie en innovatie. Denk aan: kunstmatige intelligentie, virtuele realiteit, 3D printing, brain interfaces, bitcoin & blockchain, robots, big data, privacy en het internet of things. Allemaal technologieën die in elkaar overvloeien, elkaar versterken en een perfecte digitale storm vormen die over het bedrijfsleven raast en een blijvende impact hebben op de manier waarop we samenwerken en de wereld vormgeven. Wat zijn die technologieën precies en wat zijn de kansen en bedreigingen ervan? Als technologiebaas van Capgemini zet Ron Tolido het allemaal voor je op een rijtje. 

Wat is de rol van de IT'er in bedrijven in de nieuwe digitale wereld? Wat moet de IT'er van de toekomst kennen en kunnen? En hoe maken we de Mol futureproef? Onder leiding van dagvoorzitter Marijn Plomp gaan topman van Microsoft Nederland Michael Kimmijsser, Ron Tolido, Guido Ongena en Anita Bosman daarover met elkaar en de bezoekers in gesprek.

In het huidige Post-Truth tijdperk hebben we allemaal de instrumenten binnen handbereik om avatars van onszelf en van anderen te creëren. Met DeepFakes kunnen we gezichten van beroemdheden op de lichamen van pornosterren plakken, met Lyrebird kunnen we onze stem klonen. We creëren zodoende een hyperrealiteit waarin wat echt is en wat niet dwars door elkaar heenlopen. Hoe weten we straks nog wat authentiek is en wat niet? Wat gebeurt er met mensen, bedrijven en onze maatschappij als de grenzen tussen de fysieke werkelijkheid en de digitale werkelijkheid vervagen? Sander Duivestein legt uit hoe we grip kunnen houden op de realiteit.

Sprekers

Anita Bosman

Directeur Institute for ICT, Hogeschool Utrecht

Anita Bosman is directeur van het Institute for ICT van Hogeschool Utrecht, en was betrokken bij de start van de Master of Informatics.

Guido Ongena

Opleidingsmanager Master of Informatics, Hogeschool Utrecht

Marijn Plomp

Programme Manager at the Amsterdam Center for Business Analytics (ACBA)

Michael Kimmijser

Small & Medium Corporate Business Lead én lid MT, Microsoft Nederland

Foto van Ron Tolido

Ron Tolido

Executive Vice President, Global Chief Technical Officer en Chief Innovation Officer bij Capgemini

Sander Duivestein

Trendwatcher Verkenningsinstituut voor Nieuwe Technologie, Sogeti

Sander Duivestein is trendwatcher bij het Verkenningsinstituut voor Nieuwe Technologie (VINT) van IT-dienstverlener Sogeti, en coauteur van de bestseller ‘Echt Nep’

Praktische informatie

Datum:  Vrijdag 23 september 2022 
Tijd:  16.00 - 18.00 uur
Inloop vanaf 15.30 uur, na afloop borrel en walking dinner tot 20.30 uur 
Locatie:  Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, Utrecht 
Contact:  secretariaat.instituteforict@hu.nl

Aanmelden

De officiële inschrijving is gesloten. Wil je toch graag komen, dan ben je zeker welkom op 23 september. Stuur een e-mail naar secretariaat.instituteforict@hu.nl om je aan te melden, zodat we weten op hoeveel extra personen we ongeveer moeten rekenen voor de catering.

Let op
Je e-mail geldt niet als officiële aanmelding. Meld je 23 september bij aankomst bij de registratiebalie (bordje: Niet aangemeld).

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt. Volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.

Deel dit evenement