Hugo Letiche

Hugo Letiche staat bekend om zijn kennis van en passie voor ‘humaniseren’ van denken over organisaties in het algemeen en de zorg in het bijzonder. Hij doordenkt en onderzoekt de complexiteit van de dagelijkse praktijk. Hoe manifesteert een organisatie zich in de dagelijkse praktijk? Hoe ervaren mensen die bij de zorg betrokken zijn de zorg? Hoe raken die ervaringen deze mensen? Letiche typeert de manier waarop hij kijkt naar organisaties als een post-fenomenologische interpretatie van zorg en van organiseren, waarbij hij zich ook afvraagt hoe er samenhang in de organisatorische complexiteit (van de zorg) gedacht kan worden.
Letiche weet zich in zijn publicaties en gesprekken geïnspireerd door onder andere zijn brede filosofische, ethische en esthetische kennis en ervaringen.

Hugo Letiche 

Als Research Professor en Director van het deeltijd PdD-programma van de Universiteit voor Humanistiek (UvH) in Utrecht is Letiche promotor geweest van verschillende (oud-)medewerkers van het Instituut voor Ecologische Pedagogiek. Hij begeleidt nog steeds promovendi bij de UvH en is copromotor bij de Universiteit van Utrecht.
Daarnaast was Letiche lid van de externe auditcommissie wiens advies in 2010 leidde tot de NVAO-accreditatie van de bachelor en masteropleidingen.

Hugo Letiche is Professor of Care, Complexity and Organisation aan de School of Management van de University of Leicester.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten