Tuinaanleg en -onderhoud

Het proces om de proeftuin te realiseren is van start gegaan in januari 2010.

De bouwaanvraag. Anders dan bij veel andere projecten is hier sprake van verschillende opstellingen, zonnepanelen en zonneboilers. Elke opstelling heeft zijn specificaties. Dat maakte de bouwaanvraag complex: een boekwerk met specificaties moest bijgevoegd worden. De welstandscommissie heeft drie keer naar het ontwerp van de proeftuin gekeken voordat we in mei 2010 groen licht kregen. De eerste beelden van de proeftuin zijn nu bekend.

In de periode juni – september 2010 werden de verschillende opstellingen besteld en geleverd. De installatie van deze panelen op het dak wordt vanaf september 2010 uitgewerkt. In verband met schaduw val op het dak, moeten een aantal opstellingen op frames komen te staan. Deze frames worden op het dak in elkaar gezet.

Bij installatie in oktober 2010 bleek echter dat er aan het dak uitvoerig onderhoud uitgevoerd moest worden voordat er met de installatie van de duurzame energietechnieken kon worden begonnen. Na dit ingrijpende onderhoud is er in juni 2011 begonnen met installaties op het dak.

Eind augustus zullen de inhoudelijk betrokken docenten beginnen met het testen van de opstellingen en het opzetten van practica voor het onderwijs. Lees hier meer over bij onderwijs en onderzoek.

Op 23 september a.s. vindt de officiële ingebruikname van het dak plaats. 

ImpressieDEP