High Tech Tea: netwerken met een zoete nasmaak

Negende editie: High Tech Tea (2013): Vrouwen in de techniek

Op 12 november was alweer de negende editie van de High Tech Tea met Willemijn Stout (docente TBK) & Marjet Rutten als gastsprekers. Marjet Rutten heeft het boek “Vrouwen kunnen niet bouwen” geschreven, waarin zij de voor- en nadelen van het vrouw zijn in een mannenwereld uitlegt. De 25 meiden discussieerden over dit thema en kwamen tot de conclusie dat het toch flink wat voordelen heeft om een vrouw te zijn in een mannenwereld. Maar ze passen wel op dat ze geen minimannen worden. Na deze discussie stond er in de kiosk van Oudenoord 700 een heerlijke high tea klaar met chocola, koek, cake, toastjes en natuurlijk thee. De High Tech Tea was weer zeer geslaagd en we hopen de volgende editie nog veel meer meiden te kunnen ontvangen!

 

Achtste editie: High Tech Tea (2013): Een zakelijk tintje

Overal make-up en cupcakes! Op 20 maart was het lokaal F2.28 op de Oudenoord 700 omgetoverd in een make-up studio voor de achtste editie van de High Tech Tea. Meer dan 20 studentes kregen een make-up workshop van top visagist Birgit Hermsen. Tijdens de workshop kregen ze advies over het aanbrengen van ‘zakelijke make-up’. Na de voornamelijk gezellige workshop werden de studentes verwend met een heerlijke high tea. Daarnaast kreeg elke deelnemer nog een presentje van Sans Soucis mee.

HTT  HTT 

Zevende editie (2012): Goes International

Op 13 november vond alweer de zevende editie van de High Tech Tea op Oudenoord 700 plaats.
Ditmaal met het thema ‘studeren in het buitenland’! We hebben hierbij onder andere live contact gelegd met (oud-) FNT studentes in het buitenland. Zo konden de studentes via een skype verbinding vragen stellen aan Enny Breure, die nu een minor doet in Zweden en aan Linda Groot-Wassink, die nu een masteropleiding volgt in Berlijn. Daarnaast kwamen er twee vertegenwoordigers van het kennis- en praktijkbureau en international office om alle vragen van de studentes over het studeren in het buitenland te beantwoorden. Daarna sloten we zoals altijd de middag af met een heerlijke high tea. Hier kwamen ook nog wat oud studentes (die nu in het technische werkveld werkzaam zijn) langs voor de gezelligheid.

HTT  HTT

Zesde editie (2012): High tech roeien

Het was nog even hard werken op 19 juni bij de laatste High Tech Tea van dit studiejaar. Eerst werd de meiden
gevraagd om input te geven voor het project onder leiding van Annemarie Slootweg i.s.m. de Connecting Factory naar de samenwerking met het bedrijfsleven. Hoe vinden ze de praktijkgerichtheid van hun opleiding? Wat gaat (minder) goed? Wat zou er verbeterd kunnen worden? Vervolgens moesten de handen uit de mouwen worden gestoken in een sloeproeiboot. Onder leiding van de mannen van de HU Roeiploeg werd koers gezet naar de Munt en terug. Bij terugkomst werden ze onthaald met een Beerenburger om de spieren warm te houden. Dit keer geen zoet gebak en taartjes maar een barbecue in het zonnetje op de kade. Deze Summer Edition van de High Tech Tea was al met al geslaagd. Een aantal dames heeft het diploma gehaald en we hopen hen komende jaren terug te zien als alumni die de (nieuwe) studentes kunnen vertellen naar hun ervaringen in het bedrijfsleven of (buitenlandse) master. Ook komend studiejaar zullen de High Tech Teas weer gewoon doorgaan en het netwerk verder worden uitgebouwd.

HTT  HTT

Vijfde editie (2012)

Donderdag 8 maart: invasie vrouwelijke studenten op de Oudenoord! Waarschijnlijk waren er nog steeds meer mannelijke studenten in het pand, maar de meiden waren er overduidelijk zichtbaar en aanwezig. Met ongeveer 50 namen ze deel aan de workshops in het kader van Toekomstperspectief: welke mogelijkheden zijn er als je afgestudeerd bent? Waar komen technisch geschoolde vrouwen terecht? Dat hoorden ze uit de mond van deze vrouwen zelf die onder andere werkzaam zijn bij Rijkswaterstaat of als projectleider bij een aannemersbedrijf. Zij vertelden tijdens interactieve, leerzame presentatie over hun (studie)loopbaancarrière en deelden werkervaringen met de studentes. Aan het eind heeft een oud-studente zelfs een nieuwe baan bij Rijkswaterstaat geregeld!
Workshop wordt wedstrijd Na de presentaties was het tijd voor de workshop cupcakes versieren. De meest prachtige voorbeelden konden worden nagemaakt of overtroffen. Al snel werd het een wedstrijd tussen de dames van de verschillende opleidingen wie de mooiste cupcake had gemaakt.

HTT  HTT

Vierde editie (2011)

Op 10 november vond alweer de 4de editie van de High Tech Tea plaats. De FNT studentes kregen daarbij weer een overheerlijke high tea gecombineerd met een relevante workshop. Ditmaal ging de workshop over netwerken en werd verzorgd door Ellen van der Veen, Manager Detachering bij Infraflex. Aansluitend konden de studentes de theorie in de praktijk brengen, want er waren wederom veel studentes vanuit de hele FNT die elkaar op voorhand niet kenden.

Tweede editie (2011): Bezoek uit het technische werkveld

Meer dan 50 bezoekers kwamen dinsdag 25 januari op de high tech tea voor vrouwelijke studentes. Het thema was: ‘Toekomst perspectief’. Dit thema kwam tot stand in overleg met enkele studentes van de FNT. Te gast waren zes vrouwelijke alumni van Hogeschool Utrecht.
Bij ontvangst werden de studentes en vrouwelijke alumni welkom geheten met koffie en thee. De alumni gaven gastlessen over hun ervaringen, opleidingen en carrière op technisch gebied. Er was genoeg tijd voor interactie, ervaringen en discussie.
De high tea bestond uit gekleurde taarten en mooie versierde cupcakes! De taarten waren prachtig voor het oog en heel erg lekker. Met een stuk taart, sandwich en thee was er genoeg tijd om te netwerken. Ervaringen werden uitgewisseld en nieuwe vrouwelijke medestudenten vonden elkaar. 

Eerste editie (2011): Beroepsperspectief met thee en taart

Op 25 januari 2011 is voor de tweede keer de High Tech Tea gehouden, een netwerkbijeenkomst door en voor alle vrouwelijke studenten van de FNT. Na de pilot in 2010 bij Technische Bedrijfskunde met het thema ‘Business Etiquette’, waren nu alle studentes uitgenodigd. Dit keer stond het ‘Beroepsperspectief’ centraal. Hierover werden workshops gegeven door alumni van de FNT.

Muur van suiker
Na de workshops was het tijd voor thee en (veel) taart. Wie op de Oudenoord door de draaideur bin-nenkwam, stuitte op een muur van suiker. Zo’n vijf¬tig studentes, docenten en alumni zaten aan de ta¬fels bij het raam ervaringen uit te wisselen over het studeren en werken in de techniek. Na afloop waren de geluiden van alle partijen positief. Natuurlijk was het gezellig geweest, maar bovenal ook nuttig en leerzaam. Of er thuis nog werd gegeten, vertelt het verhaal niet..

De Pilot (2010): De allereerste high tea

Voor de allereerste keer organiseerde United Students in 2010 een High Tea speciaal voor de TBK studentes van de Faculteit Natuur en Techniek. Het doel van deze bijeenkomst was het bij elkaar brengen van de studentes zodat er een netwerk ontstond. Naast een high tea kregen zij ook een workshop ‘Business etiquette’ van de topklas lerares Margriet Veraart. Er waren ongeveer 25 tevreden deelneemsters dus de bijeenkomst was een succes! Dus er volgt een volgende high tea.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten