CV Spreekuur

cv spreekuur

De Connecting Factory organiseert het gehele jaar door het CV spreekuur. Tijdens dit uur worden de CV's van de studenten beoordeeld door  en besproken met een professional uit het technische werkveld.
Elk CV spreekuur komt er een professional uit een ander technisch vakgebied. Zodoende kan elke student van de Faculteit Natuur en Techniek zijn of haar CV laten controleren door een expert uit het specifieke toekomstige werkveld. Om een beeld te krijgen van het CV spreekuur, zie je hieronder een verslag van één van de vele CV spreekuren.
Wil jij je CV laten controleren door een professional uit jouw werkveld? Stuur je CV dan naar connectingfactory@hu.nl of loop even binnen bij Connecting Factory, Nijenoord 1.


Scoor met je CV!

“Scoor met je CV!” was het onderwerp van het CV spreekuur. De directeur John van Veen van Whitehorses B.V.
was uitgenodigd om een zevental CV’s te corrigeren en van advies te voorzien. Door innovatieve toepassingen
met informatietechnologie helpt Whitehorses klanten beter te presteren en in te spelen op veranderingen.

CV spreekuur 

De expert aan het woord
Puntsgewijs werden de CV’s door John doorlopen en heeft hij met een aantal studenten hun CV doorgesproken. John: “Ik vond het erg leuk om te doen. Alhoewel er overeenkomsten tussen de studenten zijn, schuilt achter elk CV een unieke persoon. Dat maakt de ontmoeting bijzonder. Wat mij direct opviel, was dat de ingeleverde CV’s laag scoorden als het ging om uitstraling.” En dan heeft John het zeker niet alleen over opmaak. Met wat kleine aanpassingen, zoals het schrijven van een motivatie (waarom doe je deze opleiding, of wat is jouw passie) wordt een CV gelijk een stuk meer aansprekend. En ook wordt het unieke element achter de persoon zichtbaar.

Het tweede wat hem opviel, was dat slechts een enkeling voor zijn bijbaantje iets doet dat aansluit bij de opleiding. Waarom nou dat baantje bij de supermarkt als je ook iets kunt vinden dat aansluit bij je studie? Dat maakt je CV meteen aantrekkelijker voor een toekomstige stage of afstudeerplek. Of voor je nieuwe baan. Kortom; laat zien waar je passie zit en let op details die jouw uniciteit zichtbaar maken.

Studenten over het CV Spreekuur
Volgens Thijmen Verkerk, student ICT, bleek dat de informatie die hij over wilde brengen niet overeenkwam met wat er daadwerkelijk in zijn CV stond. Zo kreeg hij de tip mee: “Als je een zin hebt geformuleerd, kijk dan daarna nog eens hoe je deze zin korter kunt maken”.

Marleen Schilt, ook student ICT: “Het belangrijkste dat ik ervan geleerd heb, is hoe ik mijn CV meer geschikt maak voor een IT-bedrijf. Op dit moment is mijn CV erg algemeen, waarbij ook veel niet-IT-gerelateerde werkervaringen staan uitgewerkt. Ook heb ik wat tips gekregen over hoe ik mijn kwaliteiten het beste kan formuleren. Marleen dankt de Connecting Factory dan ook voor dit goede initiatief. “Het was leerzaam en nuttig. Zeker met de stages die om de hoek staan.”

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten