Blog Connecting Factory

Kheirredine Moussaoui Kheirredine Moussaoui is ambassadeur van het bouwproject Connecting Factory. Samen met een aannemer realiseert hij de bouw van de Connecting Factory! In het Blog hieronder wordt u door Kheireddine op de hoogte gehouden over de voortgang van de Connecting Factory. 

 

 18 mei 2010, eerste gesprek

Dinsdag 18 mei had ik een afspraak met Hans den Dikken over de nieuwe Connecting Factory, waar onder andere United Students een deel van haar werkzaamheden gaat onderbrengen. Het was voor mij duidelijk dat er iets verbouwd moest worden, maar ik had nog totaal geen idee wat, waar en waarom. Hans den Dikken, de projectleider van United Students, had mij ontvangen en samen met een lekkere kop cappuccino gingen we aan tafel, zodat hij mij het één en ander duidelijk kon maken wat de bedoeling is op de begane grond.

Op de begane grond bij de ingang van de FNT, komt namelijk en mooie ontvangst cq. werkruimte, waar studenten en medewerkers binnenkort zullen samenwerken om projecten binnen de FNT zichtbaarder en effectiever te maken. Het is een plek waar het bedrijfsleven aan het onderwijs en aan studenten wordt gekoppeld. Maar ook waar bijvoorbeeld het kenniscentrum met studenten wordt verbonden. En alumni aan het FNT-onderwijs. Kortom, de Connecting Factory maakt onder andere de verbinding tussen de interne en de externe organisatie en faciliteert daar waar nodig.

De ruimte waar de bedrijfsarts nu zit, dat is dus de ruimte achter de wand waar al die piepers en bedrijfshulpverleningsspullen hangen, daar komt een gloednieuwe werkruimte. Aan mij de taak gegeven om aan de hand van alle eisen van ondermeer United students en Ketens en de strenge regels van de HU een mooi project af te leveren.


25 mei 2010, vergadering United Students

Een week later werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan de vergadering van United Students. Het doel voor mij was om zoveel mogelijk eisen en wensen op papier te kunnen zetten, zodat de Connecting Factory wordt zoals United Students deze voor ogen heeft. Het eerste wat mij opviel tijdens mijn binnenkomst in de vergaderruimte is dat er een goede en informele sfeer hing. Nadat iedereen even met elkaar gebabbeld had nam Hans den Dikken(projectleider van US) de touwtjes in handen en begon hij de agendapunten door te nemen.

Aan input en enthousiasme geen gebrek!
Het viel me op dat iedereen al had geanticipeerd op mijn aanwezigheid en mijn doel, waardoor dus iedereen al kant en klare aantekeningen voor zich had liggen. Toen ik langzaam de eerste vragen begon te stellen, kreeg ik hele enthousiaste antwoorden, waarbij iedere ambassadeur weer een aanvulling op gaf. Het werd soms wat chaotisch, maar de gedachte achter de Connecting Factory werd voor mij steeds duidelijker. Naar mate de vergadering vorderde, werd het idee steeds meer geconcretiseerd en bleef iedereen enthousiast zijn input leveren. Kortom ik liep einde van de vergadering met een dik maar duidelijk pakket aan aantekeningen de deur uit.