Josje Dikkers nieuwe lector Organiseren van Verandering in het Publieke Domein

Hogeschool Utrecht benoemt Josje Dikkers per 1 mei 2019 tot nieuwe lector van het lectoraat Organiseren van Verandering in het Publieke Domein. Zij is gepromoveerd aan de Radboud Universiteit en heeft veel ervaring opgebouwd in zowel onderzoek als onderwijs.

Josje Dikkers is sinds 2012 in dienst bij Hogeschool Utrecht, als hogeschool (hoofd)docent en onderzoeker. De laatste anderhalf jaar is zij waarnemend lector geweest bij het lectoraat Organiseren van Verandering in het Publieke Domein van het Kenniscentrum Sociale Innovatie. Nu treedt zij daar definitief aan als lector, als opvolger van de in mei 2018 gepensioneerde Rob Gründemann en Laurens de Graaf, die eind 2017 is geïnstalleerd als burgemeester van Lopik. Het lectoraat steunt organisaties met praktijkgericht onderzoek rond twee centrale thema’s: het creëren van betekenisvol werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het borgen van betekenisvol werk in veranderende organisaties.

Verbinding

Dikkers blijft naast haar baan als lector werkzaam als docent. Zo is zij betrokken bij het ontwikkelen en vormgeven van vier masters. “Ik haal daar veel energie uit. Bovendien blijf ik zo goed bekend met de studenten die we opleiden, wat goede kansen biedt op het verder met elkaar verbinden van ons onderzoek en onderwijs.” Zo heeft zij niet alleen bij de bacheloropleiding Human Resource Management, maar ook bij het lectoraat de afgelopen anderhalf jaar inclusiviteit als onderwerp geïntroduceerd.

Belangrijke succesfactor

“Josje Dikkers weet duurzame samenwerking tot stand te brengen, ook met belangrijke externe opdrachtgevers in de regio. Dit is een belangrijke succesfactor voor een nieuwe lector”, aldus collegelid Anton Franken. “Zij kan helpen bouwen aan de verdere versterking van het lectoraat en de verbinding met het onderwijs en werkveld. Wij zijn dan ook bijzonder blij haar als nieuwe lector te kunnen aanstellen.”

Fotograaf: Femke van den Heuvel

Deel dit artikel