Informatiemiddag Master of Informatics - Applied Data Science (MSc)

De Master Spreekt...

Hogeschool Utrecht start per september 2019 met het nieuwe profiel Applied Data Science binnen de Master of Informatics (MSc). Ben je geïnteresseerd in deze opleiding, of een van de onderdelen? Je bent van harte welkom bij de interactieve presentatie op 21 mei.

Binnen het bedrijfsleven is er grote behoefte aan data scientists; mensen die data betekenisvol kunnen inzetten en kunnen toepassen in de praktijk. Een vaardigheid die van waarde is voor veel organisaties. Hier speelt de Hogeschool Utrecht op in en ontwikkelt in samenwerking met bedrijven als Oracle en Berenschot Groep B.V. het nieuwe profiel Master of Informatics (MSc) - Applied Data Science.

“Data Scientist is the sexiest job of the 21st Century”. Vooral door het feit dat Data Scientists data kunnen inzetten ter meerwaarde van de organisatie. Bij de Master Applied Data Science leren studenten programmeren en visualiseren in programeertalen Python en R. Door het leren van alle ins- en outs van (un)supervised learning kent de techniek geen geheimen meer voor hen.

De opbouw van de masteropleiding is modulair en bestaat uit vakinhoudelijke mastermodules, onderzoek en persoonlijke vaardigheden. De colleges worden met name verzorgd door gastdocenten uit het bedrijfsleven. Hierdoor sluit de inhoud steeds naadloos aan op de (complexe) vraagstukken uit de hedendaagse markt. Berenschot Groep B.V. verbindt zich aan deze opleiding van Hogeschool Utrecht middels ontwikkeling van de mastermodule Programming & Visualisation. Voor de mastermodule Machine Learning werkt de HU samen met Oracle. De opleiding is hierdoor sterk toepassingsgericht en continue toegespitst op actuele invulling.

De nieuwe Master Applied Data Science is een toegepaste masteropleiding in deeltijd, voor mensen met een relevante baan en een achtergrond op HBO-niveau.

Datum:
21 mei 2019
Tijd:
Locatie:
Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstraat 9, Utrecht
Contact:
Minformatics@hu.nl

Meld je aan via het aanmeldformulier.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt? Je bent van harte welkom om onze nieuwe LinkedIn pagina te volgen. Op deze pagina kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.