HU-studenten ontvangen beurs VSBfonds voor vervolgstudie buitenland

Het VSBfonds reikt jaarlijks beurzen uit aan studenten voor een vervolgstudie of -onderzoek in het buitenland. Afgelopen week werd officieel bekend gemaakt welke studenten dit jaar de gewilde beurs ontvangen. Onder hen waren zes studenten van Hogeschool Utrecht.

Het VSBfonds stelt jaarlijks beurzen beschikbaar aan bevlogen en gemotiveerde studenten van hogescholen en universiteiten, die zich na het behalen van hun bachelor- of masterdiploma graag verder willen ontwikkelen. Studenten van alle studierichtingen komen in aanmerking voor zo’n beurs van maximaal € 10.000. Ook dit jaar wist een aantal HU-studenten de beurs in de wacht te slepen.

Internationale ambities

Zo wil Lei Lei Jin – die huidtherapie heeft gestudeerd aan de HU - zich graag specialiseren in getinte huiden, een gebied waarop Nederland volgens haar achterloopt. Zuid-Korea loopt hier juist in voor, waardoor dit voor haar een ideale plek is om gespecialiseerde kennis op te doen. 

Tim de Quaasteniet wil graag een adviesbureau starten in Nederlands-Duitse handelsbetrekkingen, specifiek gericht op de aansluiting tussen technici en andere bedrijfslagen. Hij heeft op dit moment al een eigen bedrijf in de catering, aansluitend op zijn eerdere opleiding en werkervaring als patisserie-chef. Hij gaat met de beurs van het VSBfonds nu MSc International Economics volgen aan de Hochschule fur Wirtschaft und Recht Berlin.

Van harte steunen

Anton Franken, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Utrecht: “Deze studenten combineren de in hun studie opgedane kennis en kunde met eigen interesses en talenten. Dat geeft hen grote meerwaarde voor hun toekomstige beroepenveld. Als hogeschool steunen wij hun ambities van harte en we feliciteren hen dan ook met de kans die de beurs hen biedt!”

Foto: Anton Franken met de HU-bursalen en enkele betrokken medewerkers van de HU (Fotograaf: Femke van den Heuvel)