HU GEZOND&WEL Meemaken

De druk op de zorg is groot en wordt de komende jaren alleen maar groter. Dat geldt ook voor de gezondheidsverschillen tussen bevolkingsgroepen in Nederland.

Meer mensen opleiden is niet de oplossing. Hier is een fundamenteel andere aanpak nodig. Daarom zijn we vier jaar geleden gestart met het programma HU GEZOND&WEL. Wat is er in die tijd gebeurd en hoe kun jij het programma verder meemaken? Dat staat centraal  tijdens HU GEZOND&WEL Meemaken op maandag 20 maart.

Programma

08.30 uur Ontvangst en opening 
08.55 uur Judith Smit, directeur Instituut Paramedische Studies,kijkt terug maar vooral vooruit.Wat is er bereikt in de afgelopen vier jaar, waar gaan we de komende tijd aan werken?
09.10 uur Margriet Schneider, voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht,schetst haar blik op de toekomst van de zorg.
09.30 uur Korte pauze
09.45 uur Uitleg over ontwerpsessies, indeling van de groepen
10.00 uur Ronde 1 ontwerpsessies
10.50 uur  Wisseling ontwerpsessies
11.00 uur  Ronde 2 ontwerpsessies
11.55 uur Plenaire terugkoppeling ontwerpsessies
12.35 uur Verplaatsing naar HU GEZOND&WEL Centrum
13.00 uur  Officiële opening HU GEZOND&WEL Centrum door Wilma Scholte op Reimer, lid College van Bestuur
13.15 uur Feestelijke lunch
Vanaf 13.30 uur  Rondleiding door HU GEZOND&WEL Centrum door docenten
15.00 uur  Einde programma

Aanmelden

Meld je aan voor HU GEZOND&WEL Meemaken. Ben je verhinderd meld je dan af bij het secretariaat gezondenwel@hu.nl.

Praktische Informatie

Datum:  Maandag 20 maart 2023 
Locatie:   Heidelberglaan 7 en Bolognalaan 101 Utrecht Science Park
Doelgroep:    Alleen voor genodigden

Over onze sprekers

Margriet Schneider voorzitter Raad van Bestuur UMC

Margriet Schneider

Margriet Schneider is voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht sinds 2015. In deze periode is de organisatiestrategie Connecting Worlds ontwikkeld samen met meer dan 2200 collega’s, patiënten, studenten en externe experts en stakeholders. De ambitie van het UMC Utrecht en Margriet Schneider vallen samen om de gezondheid van mensen te verbeteren en de zorg voor morgen te creëren. Prof. dr. Schneider is opgeleid als internist-infectioloog en heeft binnen het UMC Utrecht de functies voorzitter van de divisie Interne Geneeskunde & Dermatologie van het UMC Utrecht en opleider Interne Geneeskunde en voorzitter en medisch manager van de divisie IC-Centrum vervuld.

Wilma Scholte op Reimer

Prof. W.J.M Scholte op Reimer PhD is lid van het College van Bestuur van Hogeschool Utrecht. Zij heeft onder meer portefeuilles als onderzoeksbeleid, valorisatie, strategische marketing en communicatie en het alumnibeleid onder haar hoede. Wilma heeft de HU visie op onderwijs en onderzoek geactualiseerd waarin onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk samenvloeien met als doel de grote ambities van de HU vorm te geven. Wilma was voorheen werkzaam bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA), als Decaan Faculteit Bewegen Sport en Voeding en Decaan Faculteit Gezondheid. Zij is, naast haar werk als collegelid bij de HU, aan de UvA verbonden als Bijzonder Hoogleraar Complexe Zorg.

Judith Smit, directeur van het Instituut voor Paramedische Studies | Hogeschool Utrecht

Judith Smit

Judith Smit is sinds 2018 directeur van het Instituut voor Paramedische Studies (IPS). Ze heeft uitgebreide kennis van en ervaring in het zorg- en welzijnsdomein. Die expertise zet zij in om domein-overstijgend te kunnen werken.

Judith is haar carrière gestart als Logopedist en docent Logopedie. Als opleidingsmanager voor deze opleiding stond zij aan de wieg van het huidige HU GEZOND&WEL Centrum. De kennis en ervaring die zij opdeed met haar werkzaamheden in het sociale domein bij Hogeshool Inholland en het paramedische domein bij de HAN maken haar bij uitstek de aanjager voor het programma HU GEZOND&WEL.

Foto van Rens de Jong

Rens de Jong

Rens de Jong is een bekende stem voor zakelijk Nederland. Als presentator bij BNR Nieuwsradio en RTLZ is hij gespecialiseerd in onderwerpen als ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid, technologie en menselijk kapitaal. Op dit moment presenteert hij het programma Werkverkenners op BNR Nieuwsradio. Eerder was hij presentator van Z in Zaken, de Groei Challenge en RTLZ Crypto.

Vragen of meer informatie?

Deel dit evenement