Flexstuderen voor deeltijdopleidingen

Hogeschool Utrecht doet mee aan het experiment Flexstuderen. Ook studenten van deeltijdopleidingen kunnen deelnemen aan Flexstuderen en betalen per studiepunt. Dit is mogelijk voor studenten die recht hebben op het wettelijk (bekostigd) collegegeldtarief. Je betaalt dan niet het wettelijk collegegeld voor een studiejaar, maar een vast bedrag per studiepunt (EC).
Twee studenten studeren in de HU Bibliotheek.

Voortzetting flexstuderen onduidelijk

Op dit moment is het onduidelijk of het experiment Flexstuderen in studiejaar 2023-2024 wordt gecontinueerd. Houd deze pagina in de gaten voor updates.

Hoe meld ik me voor Flexstuderen aan?

Aanmelden kan via Studielink, dit doe je tegelijkertijd met de vooraanmelding voor de opleiding. Je ontvangt vervolgens een e-mail met een uitnodiging om de intake Flexstuderen in te dienen. Wanneer je deelneemt aan Flexstuderen betaal je voor minimaal 15 EC. Je kunt ervoor kiezen om je voor meer dan 15 EC in te schrijven. Je schrijft je dan in voor meer modules en je betaalt dan voor iedere EC extra het vaste EC-tarief. Restitutie is niet mogelijk.

Wil je gedurende het studiejaar terug naar een reguliere inschrijving? Dat is mogelijk. Neem daarvoor contact op met het team Flexstuderen. Je reguliere inschrijving gaat vervolgens in per de eerstvolgende maand. Je betaalt vanaf dat moment naar rato het wettelijk tarief. Voor de periode dat je ingeschreven stond als flexstudent blijf je wel het flextarief verschuldigd voor de ingeschreven cursussen.

Beperkte deelname

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor Flexstuderen. Aanmeldingen voor Flexstuderen worden op volgorde van binnenkomst van de ingediende intake verwerkt. Na het indienen van de intake hoor je binnen vijf werkdagen of je in aanmerking komt voor deelname aan Flexstuderen.

Let op

Enkele deeltijd masteropleidingen zijn uitgesloten van deelname aan Flexstuderen. Dit betreft de masteropleidingen die een nominaal examenprogramma hebben van minder dan 60 EC per studiejaar.