Flexstuderen voor voltijd masters

Hogeschool Utrecht doet mee aan het experiment Flexstuderen. Dit is mogelijk voor studenten die recht hebben op het wettelijk (bekostigd) collegegeldtarief. Je betaalt dan niet het wettelijk collegegeld voor een studiejaar, maar een vast bedrag per studiepunt (EC).
Twee studenten aan het studeren in de HU Bibliotheek.

Hoe meld ik me voor Flexstuderen aan?

Aanmelden kan via Studielink, dit doe je tegelijkertijd met de vooraanmelding voor de opleiding. Je ontvangt vervolgens een e-mail met een uitnodiging om de intake Flexstuderen in te dienen. Wanneer je deelneemt aan Flexstuderen betaal je voor minimaal 15 EC. Je kunt ervoor kiezen om je voor meer dan 15 EC in te schrijven. Je schrijft je dan in voor meer modules en je betaalt dan voor iedere EC extra het vaste EC-tarief. Restitutie is niet mogelijk.

Wil je gedurende het studiejaar terug naar een reguliere inschrijving? Dat is mogelijk. Neem daarvoor contact op met het team Flexstuderen. Je reguliere inschrijving gaat vervolgens in per de eerstvolgende maand. Je betaalt vanaf dat moment naar rato het wettelijk tarief. Voor de periode dat je ingeschreven stond als flexstudent blijf je wel het flextarief verschuldigd voor de ingeschreven cursussen.

Beperkte deelname

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor Flexstuderen. Aanmeldingen voor Flexstuderen worden op volgorde van binnenkomst van de ingediende intake verwerkt. Na het indienen van de intake hoor je binnen vijf werkdagen of je in aanmerking komt voor deelname aan Flexstuderen.

Let op

Het onderwijs wordt op dezelfde tijdstippen gegeven als de reguliere voltijdopleiding. Wil je je studie met werk combineren? Overleg dan met de opleiding of dit mogelijk is in voltijd. Een deeltijdopleiding is aangepast op reguliere werktijden. Je kunt ook in deeltijd flexstuderen.