HU Dag van de Duurzaamheid 2019: ‘Studentsucces: impact op de wereld van morgen’

Op donderdag 10 oktober 2019 vierde Hogeschool Utrecht de HU Dag van de Duurzaamheid 2019 op Padualaan 101 & 99 te Utrecht. Op deze webpagina blikken we terug op een zeer geslaagde dag met maar liefst 530 bezoekers.
Tijdens Dag van de duurzaamheid 2019: Tineke Zweed bij de duurzaamheidsboom

Als grote instelling wil Hogeschool Utrecht het goede voorbeeld geven in duurzaam denken en handelen. Daarom organiseert zij elk jaar op 10 oktober de HU Dag van de Duurzaamheid. Dit keer stond het event in het teken van ‘studentsucces,’ één van de ambities uit het nieuwe ambitieplan ‘HU in 2026.’ De professional van morgen is een duurzame professional. De weg naar studentsucces is een duurzame weg. Welke impact hebben onze studenten en alumni op de wereld van morgen en hoe doen ze dat? Daarover ging het op deze dag.

Na de opening van het HU Duurzaamheidsplein konden de bezoekers tijdens de Open Podium Route kennismaken met meer dan 60 duurzame initiatieven en ondernemingen van studenten en oud-studenten. Inspiratie was er ook bij het aansluitende symposium met keynotesprekers als Jan Rotmans en Thijs Lindhout. De dag eindigde met een primeur: de uitreiking van de Low Car Diet Awards. Commissaris van de koning van de provincie Utrecht, Hans Oosters, maakte de winnaar bekend: Universiteit Utrecht. Een team van a.s.r. behaalde de hoogste totaalscore in de regio Utrecht-Oost en ontving daarvoor een award uit handen van wethouder Lot van Hooijdonk.


Logos Duurzaam Doen

Low Car Diet

Deel dit evenement