Ben je tolk Nederlandse Gebarentaal en denk je erover om schrijftolk te worden? Dan sluit het traject schrijftolk op jouw behoefte aan. Op dit moment is het mogelijk om op de HU alleen de modules schrijftolkvaardigheden en stages uit het curriculum van de schrijftolkopleiding te volgen, waardoor je na twee jaar gecertificeerd schrijftolk bent. Je volgt deze modules samen met de reguliere studenten.

Er is veel vraag naar schrijftolken en zodra je schrijftolk bent, kun je ook als combitolk (tolk NGT en schrijftolk) ingezet worden. Hierdoor heb je meer mogelijkheden in het werkveld. De bekendheid van en vraag naar combitolken breidt zich ook steeds meer uit.

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor startdatum
Start 30 augustus 2021
Lesdata De lessen worden in het opleidingsjaar 2021-2023 gegeven. Je schrijft je in voor het tweejarig traject.
Studie-investering 4 uur per week colleges, exclusief voorbereiding. Wanneer je dit traject succesvol en binnen de gestelde twee jaar wilt afsluiten, dan is er gedurende het gehele traject wekelijks naast de lessen en zelfstudie (opdrachten, theorie bestuderen) minimaal 10 uur per week oefening op de Velotype nodig.
Kosten € 5250 (vrij van btw)
Deelnemers Je sluit in dit traject aan bij de lessen van een reguliere studentgroep van de Associate Degree-opleiding Schrijftolk. De (gecombineerde) groep telt maximaal 25 deelnemers. Aanmelding gaat op volgorde van binnenkomst.
Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering
Prijsinformatie € 5250 vanaf september (voor het gehele traject)

Opleidingsinhoud

In het traject schrijftolk volg je alle modules schrijftolkvaardigheden en de stage-onderdelen van het curriculum van de Associate Degree-opleiding schrijftolk.

In het traject schrijftolk volg je alle modules schrijftolkvaardigheden van het curriculum van de Associate Degree-opleiding Schrijftolk. Naast deze modules loop je stage. Inhoudelijke informatie over modules en stages vind je in de studiegidsexterne link. Alle onderdelen (modules en stage) moeten voldoende zijn afgerond om voor certificering in aanmerking te komen. Alleen afronding van het volledige programma, geeft je de mogelijkheid tot registratie in het Register Tolken Gebarentaal en Schrijftolken.

Klassikaal en individueel (stagebegeleiding).

Toelating

Je bent toelaatbaar tot dit traject als je afgestudeerd bent als tolk Nederlandse Gebarentaal.

Na deze opleiding

Na het succesvol afronden van het traject kun je aan de slag als combitolk. Zo ben je breed inzetbaar en kun je snel wisselen tussen schrijftolken en tolken in NGT. Afhankelijk van wat de situatie en de klant van je vragen.

Na het afronden van deze leergang ontvang je een certificaat met de studie-investering. Met het Register Tolken Gebarentaal en Schrijftolken is afgesproken dat je als schrijftolk kunt worden geregistreerd. Je ontvangt géén Associate degree-diploma Schrijftolk.

Het RTGS kent aan dit traject geen nascholingspunten toe. Het gaat hierbij immers om het aanleren van schrijftolkvaardigheden die geen verband hebben met uw vaardigheden als Tolk NGT.

Als combi-tolk heb je nog meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt dan wanneer je alleen tolk NGT bent; je kunt ook gaan tolken voor mensen die een schrijftolk aanvragen en sommige klanten willen in de ene situatie een schrijftolk, in de andere een gebarentolk.

Overige informatie

Het traject schrijftolken voor tolken NGT kost € 5250 (vrij van btw), mits binnen twee jaar behaald. Dit is inclusief lesmaterialen, maar exclusief de huur van een Velotype toetsenbord en boeken.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Certificering

Dit traject maakt onderdeel uit van de opleiding Associate degree Schrijftolk. Deze opleiding is gecertificeerd door de Nederlands/Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Waarom Traject schrijftolken voor tolken NGT bij de HU?

• Snelheid in de praktijk

Tijdens het traject leer je door praktische lessen en oefeningen op snelheid werken met het Velotype toetsenbord.

• Leer van de experts

Een opleiding aan de HU betekent docenten met kwaliteit en een sterke aansluiting met de praktijk.

• Volg praktijkgericht onderwijs

Jouw ervaringen zijn input voor de lessen die je volgt. En wat je leert, pas je meteen toe in je werk.

Exterieur Padualaan 97, Utrecht Science Park

Interesse in de opleiding Traject schrijftolk voor tolken NGT?