Teammanagement & Leidinggeven

Verandering is de enige constante’ en ‘veranderingen zijn exponentieel’. Iedere organisatie heeft daarmee te maken. Veranderingen in organisaties moet je managen, terwijl de dagelijkse gang van zaken gewoon door moet gaan: ‘tijdens de verbouwing zijn wij gewoon geopend’. 

Teammanagement & leidinggeven: twee studenten in overleg

Naast een veranderende omgeving krijg je ook te maken met organisaties die veranderen. Verantwoordelijkheden lager op de werkvloer, zelfsturende teams, zelforganiserende teams, resultaatverantwoordelijke teams, sociale innovatie, de flexibele schil en netwerkorganisaties zijn hiervan een aantal voorbeelden. Maar hoe ga je hier mee om en wat betekent dit voor je rol als manager?

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Open avond 12 november

Kom dinsdagavond 12 november naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Handig om te weten

Start Vrijdag 24 april 2020
Lesdata Vrijdag en zaterdag 9.00 - 16.30 uur: 24 en 25 april, 29 en 30 mei 2020
Studie-investering 10-15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten € 1495 (vrij van btw)
Deelnemers 10 tot 20
Locatie Utrecht, Incompany
Diploma Certificaat met de studie-investering
Prijsinformatie

Catering en lunchbuffet zijn inbegrepen. De kosten van het studiemateriaal, ongeveer € 120, komt daar nog bij.

 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Opleidingsinhoud

Jouw uitdagingen als (aankomend) leidinggevende is het gelijktijdig managen van de dagelijkse 'going concern'-activiteiten én veranderingen in de organisatie. In deze module Teammanagement & Leidinggeven krijg je inzicht in de nieuwste trends, maar ook tools om met je team het maximale effect te realiseren, kansen te pakken en te anticiperen om de veranderingen in de organisatie. Je ziet het meteen terug in je werk.

De module bestaat uit twee keer twee dagen (vrijdag en zaterdag). De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • individuele kwaliteiten optimaal benutten
 • teameffectiviteit maximaliseren
 • situationeel leidinggeven
 • coachend leiderschap
 • motiveren: beïnvloeding van houding en gedrag

Tijdens de module krijg je klassikaal en interactief onderwijs. Daarbij deel je ook jouw praktijkervaring met de andere deelnemers. Je sluit de module af met een paper.

Na afloop van deze module:

 • heb je je toolbox aangevuld met modellen en concepten rondom teammanagement en leidinggeven
 • kun je vormen van leiderschap afstemmen op de individuele medewerkers
 • haal je meer effectiviteit uit je team
 • weet je houding en gedrag van medewerkers te beïnvloeden
 • kun je de sturen op motivatie
 • heb je een implementatieplan voor in je eigen werksituatie

toelating

Om de module Teammanagement & Leidinggeven te volgen, heb je een hbo-werk- en denkniveau nodig, plus minimaal drie jaar relevante werkervaring op hbo- of wo-niveau. Toelating vindt plaats op basis van je curriculum vitae en een intakegesprek.


Docenten

De colleges worden voor een groot deel verzorgd door (gast)docenten uit het bedrijfsleven. Hierdoor sluit de inhoud steeds naadloos aan op de (complexe) vraagstukken uit de hedendaagse markt. Inhoudelijk is de opleiding nauw verbonden met de lectoren van Hogeschool Utrecht in het betreffende onderzoeksgebied en mede daardoor van hoog niveau.

Hans Prinsen

Hans Prinsen

Hans is een ervaren trainer, coach en adviseur. Hij is partner van EMC Performance, een middelgroot maatwerk bureau dat zich richt op het bevorderen van de bedrijfsprestaties. In het bijzonder werkend aan de ontwikkeling en scholing van personeel en hun performance op de werkvloer. Hans is dagelijks werkzaam met management en teams van grote bedrijven en instellingen rond thema’s kwaliteitsverbetering, verhoging van leerrendement en het verbeteren van de performance op de werkvloer.

Hans is meer dan 15 jaar bezig met teamprocessen, teamontwikkeling en het coachen van teams om die op een hoger niveau te brengen. Hij verzorgt trainingen op de volgende gebieden: gedrag-houding; communicatie; commerciële-, sales-en leiderschaps-trainingen (personal leadership en teamleadership) en diverse vaardigheidstrainingen (functionerings-en beoordelingsgesprekken, timemanagement en presentatietechnieken). Daarbij gaat het in het bijzonder om vaardigheden c.q. skills en de toepassing daarvan in de concrete werksituatie. Het credo van Hans is: “Je kunt de wind niet veranderen, maar hoe de zeilen staan bepaal jezelf”.

 


Na deze opleiding

Als je deze cursus hebt gevolgd, ben je een T-shaped professional: je hebt specialistische kennis op je eigen vakgebied maar kunt ook over de grenzen van je vakgebied heen kijken en verbindingen leggen. Veel organisaties zijn op zoek naar professionals die dit kunnen. Onze studenten komen terecht in management-, advies- en beleidsfuncties.

Met het certificaat Teammanagement & Leidinggeven kun je verder studeren voor een post-hbo-diploma in één van de post-bachelorleergangen Bedrijfskunde of Bedrijfskunde in de zorg. Door de modulaire opbouw kun je in je eigen tempo studeren. De studiecoach adviseert je hierbij.

Overige informatie

De post-bachelorcursus Teammanagement & Leidinggeven kost € 1495, vrij van btw, en is inclusief catering en lunchbuffet. De kosten van het studiemateriaal (ongeveer € 120) komen daar nog bij.

In de module zijn theorie en praktijk direct aan elkaar gekoppeld. Dit maakt de studie kwalitatief onderbouwd en daarmee bijzonder effectief. En dat levert voordelen op voor zowel jou als je organisatie. Om een wisselwerking te creëren tussen het toepassen van de verworven kennis in de praktijk en de inbreng van je kennis en ervaring tijdens de lessen, moet je een relevante werkplek hebben. Heb je nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem geheel vrijblijvend contact op met Gert Jan Schop.

Waarom deze opleiding bij de HU?

 • Onderdeel van de opleiding Bedrijfskunde

  De module is onderdeel van de door CPION gecertificeerde opleiding Bedrijfskunde.

 • Handvatten voor in je beroepspraktijk

  Je krijgt in de vorm van kennis, tools, technieken en een concreet implementatieplan handvatten voor in je beroepspraktijk.

 • Coachend leiderschap als kern

  Coachend leiderschap wordt ingezet als werkwijze naar verandering en grotere teameffectiviteit.

Direct Contact

Gert Jan Schop, programmamanager

Gert Jan Schop MBA

Programmamanager
Teammanagement & coachend leiderschap: twee studenten in overleg

Interesse in de opleiding teammanagement & Leidinggeven?

Vragen over de opleiding?