Samenwerken aan de Stad

Hoe ga je als projectontwikkelaar, gemeente of woningcorporatie om met de invloeden van de deeleconomie, interneteconomie, de circulaire economie, zzp’ers, de energietransitie en het Nieuwe Werken? Hoe werk je samen en breng je belangen bij elkaar? Dat is de vraag die centraal staat in de mastermodule Samenwerken aan de Stad.

Beeld van stationsgebied in Utrecht

In deze mastermodule doe je inzicht en ervaring op in succesvolle participatie, design, coaching en management van samenwerking in stadsontwikkeling. De eerste uitdaging is omgaan met diversiteit: wat zijn de belangen en doelen van burgers, overheden en ondernemers? Je leert je te verplaatsen in hun culturele achtergrond, waardoor je het gesprek makkelijker en beter aangaat.

Handig om te weten

Start 11 februari 2022
Lesdata De seminars vinden plaats op vrijdag. Daarnaast is er 1x een driedaagse vaardigheidstraining van woensdag t/m vrijdag.
Studie-investering Maximaal 2,5 dag per week (inclusief colleges)
Kosten € 975 (vrij van btw)
Deelnemers We starten met een klas van 15 studenten (prognose), daarnaast stellen we maximaal 5 plaatsen beschikbaar voor ‘aanschuifcursisten’ of ‘losse deelnemers’.
Locatie Padualaan 99 Utrecht
Diploma Certificaat
Prijsinformatie

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Opleidingsinhoud

Hoe zet je een succesvolle samenwerking op? Waarom loopt een samenwerking vast en hoe kun je die weer op gang krijgen? De mastermodule Samenwerken aan de Stad geeft je antwoord op al dit soort praktische vragen. Procesdesign en -management zijn daarom belangrijke onderwerpen tijdens deze opleiding.

Kijk op muad.hu.nl voor meer informatie.

In deze mastermodule krijg je klassikaal onderwijs, waarbij de praktijk altijd de hoofdfocus is. Je deelt ervaring met je mededeelnemers en krijgt in korte tijd alle handvatten aangereikt die je in je werk nodig hebt.

Toelating

Je kunt deelnemen aan deze mastermodule als je een hbo- of wo-diploma hebt en minimaal drie jaar werkervaring hebt in dit vakgebied.

Docenten

In de masterclass kun je een grote diversiteit aan docenten en gastsprekers verwachten: een mix van wetenschap, praktijk, internationaal en verschillende invalshoeken. Zo weet jij zeker dat de inhoud veelzijdig is en aansluit op de hedendaagse praktijk.

Na deze opleiding

Na de module Samenwerken aan de Stad krijg je een certificaat. Je hebt tijdens de masterclass de kennis opgedaan waardoor jij versneld kan doorgroeien naar een senior functie bij een gemeente, provincie, waterschap, energiebedrijf, spoorbedrijf, woningcorporatie, belegger, bouwbedrijf, advies- of ingenieursbureau.

In deze mastermodule heb je inzicht en ervaring in succesvolle participatie, design, coaching en management van samenwerking in stadsontwikkeling. Daarnaast leer je in deze mastermodule de balans te bewaken tussen planning en flexibiliteit: hoe kun je ‘spelen’ met procesinstrumenten en het design van het proces en tegelijkertijd het doel niet uit het oog verliezen?

Deze mastermodule is onderdeel van de tweejarige masteropleiding Master of Urban & Area Development (MUAD). Als je deze mastermodule succesvol afrondt, krijg je een stapelcertificaat van de masteropleiding. Rond je de andere mastermodules van de opleiding ook af én schrijf je een waardevolle masterproef? Dan behaal je het MUAD-diploma en heb jij je mastertitel MUAD binnen.

Overige informatie

De mastermodule Samenwerken aan de Stad kost € 975, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen en catering bij inbegrepen.

Werk jij bij een gemeente, provincie, waterschap, energiebedrijf, spoorbedrijf, woningcorporatie, belegger, bouwbedrijf, advies- of ingenieursbureau? Of ben je een zelfstandige professional? Dan is deze mastermodule een uitstekende manier voor jou om versneld door te groeien naar een senior functie of je kansen op de mark te vergroten.

Deze module maakt deel uit van de Master of Urban & Area Development. De mastermodules kun je los volgen of zelf stapelen tot een degree-opleiding. In het laatste geval tellen de studiepunten van deze module mee voor het behalen van een officieel diploma.

Waarom Samenwerken aan de Stad bij de HU?

  • Combineer studie, werk en privé

    Door de innovatieve blended learning-omgeving kun je je studie goed inpassen in je drukke leven.

  • Volg praktijkgericht onderwijs

    Jouw ervaringen zijn input voor de lessen die je volgt. Wat je leert, pas je meteen toe in je werk.

  • Kom verder in je carrière

    De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Certificering mastermodule Samenwerken aan de Stad

Deze opleiding is gecertificeerd door NVAO.

Direct contact

Debby Goedknegt

Ingang Padualaan 99, Utrecht Science Park

Interesse in de opleiding Samenwerken aan de Stad?

Volg deze opleiding