Onze wereld is continu in beweging en verandering. Nieuwe ontwikkelingen veranderen de markt elke dag en organisaties zullen zelf op deze veranderingen moeten reageren. Natuurlijk kun je als organisatie ook zelf de oorzaak zijn van veranderingen. Projectmanagement is een werkwijze die je helpt om de veranderingen zo effectief en efficiënt mogelijk te managen.

Meer Informatie

Meer weten over deze opleiding?

Open avond 12 november

Kom dinsdagavond 12 november naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Handig om te weten

Start September, november, januari, maart en mei
Kosten € 6950 (vrij van btw)
Deelnemers 12-25
Locatie HU locaties, Incompany
Diploma Certificaat met de studie-investering
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Opleidingsinhoud

De leergang Project- en verandermanagement is alles behalve standaard. Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten. Hier leer je anders te kijken, anders te denken én anders te doen. Bijvoorbeeld met bedrijfs- of veranderkundige problemen, uitdagingen én complicaties. Je krijgt les van ervaren, deskundige én bevlogen docenten die zelf actief zijn in de praktijk. Sleutelwoorden in deze leergang zijn: creatief, flexibel, adaptief bij veranderingen.

Je leert:

 • theorieën en concepten op het gebied van project- en verandermanagement kennen
 • leidinggevende én coördinerende kwaliteiten en competenties te ontwikkelen
 • processen binnen organisaties te kennen, herkennen en doorgronden
 • succesvol veranderingen door te voeren
 • naar je eigen rol als project- en verandermanager te kijken

De post-hbo-opleiding Project- en verandermanagement mixt groepsonderwijs met persoonlijke coaching en collegiaal leren. Je gebruikt een digitale leer- en samenwerkingsomgeving om literatuur, presentaties, kennis en informatie te delen.

De post-hbo-opleiding bestaat uit zes modules:

 • Teammanagement & leidinggeven
 • Organisation & change
 • Project Management in Practices & Theory
 • Best Practices in Project Management
 • Persoonlijk Leiderschap & Ondernemerschap
 • Strategisch Onderzoek & Implementatie

Verschillende modules apart volgen? Géén probleem! Zo studeer je in je eigen tempo. Passend bij jouw woon, werk, studie situatie. Elk onderdeel duurt zo'n negen weken en bestaat uit zes onderwijsdagen. Dat betekent dat je om de drie weken les hebt op vrijdag en zaterdag. Na het afronden van een cursus krijg je een certificaat.


Overige informatie

De post-bachelorleergang Project- en verandermanagement kost € 6950, vrij van btw. Catering en lunchbuffet zijn inbegrepen. Wil je losse onderdelen volgen? Dan kost elk onderdeel € 1495. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je ongeveer € 400 kwijt.

Je hebt drie jaar relevante werkervaring en werkt nu in een functie die goed aansluit bij de opleiding. Zo kunnen jij en je medecursisten veel van elkaar leren en bouw je aan je netwerk. Heb je nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem geheel vrijblijvend contact op met Gert Jan Schop.

Docenten

De colleges worden voor een groot deel verzorgd door (gast)docenten uit het bedrijfsleven. Hierdoor sluit de inhoud steeds naadloos aan op de (complexe) vraagstukken uit de hedendaagse markt. Inhoudelijk is de opleiding nauw verbonden met de lectoren van Hogeschool Utrecht in het betreffende onderzoeksgebied en mede daardoor van hoog niveau.

Waarom deze opleiding bij de HU?

 • Studenten geven een 9,1

  De onafhankelijke organisatie Cedeo houdt bij hoe tevreden studenten zijn over de opleiding. Wij krijgen van onze studenten een 9,1.

 • Volg modulair onderwijs

  De leergang bestaat uit verschillende modules die je los kunt volgen. Zo kun je zelf je studietempo bepalen.

 • Kies een erkende opleiding

  De leergang Project- en verandermanagement is geaccrediteerd door het Centrum voor post-initieel onderwijs Nederland (CPION). Deze onafhankelijke organisatie garandeert de kwaliteit.


Toelating

Je hebt bij voorkeur een hbo-diploma, drie jaar relevante werkervaring en een geschikte werkomgeving. Tijdens een adviesgesprek kijken we samen of de opleiding aansluit bij jouw ambities én of jij bij de opleiding past. Door de interactieve colleges leer je van elkaar en bouw je aan je netwerk, dus de samenstelling van de groep is van belang.

Interesse in de opleiding Project- en verandermanagement?