Perspectieven op beroepsonderwijs

Ben je een onderwijsprofessional? En bereid jij leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte voor op een bepaald soort werk? Dan is deze opleiding wat voor jou: jij leert welke competenties jouw leerlingen nodig hebben om straks aan een baan te komen.

Cursus Werkend leren, lerend werken: studenten in de les

De mastermodule Perspectieven op beroepsonderwijs geeft jou de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om jouw leerlingen klaar te stomen voor de banenmarkt en hun eerste baan. Je leert de lessen op school, het lopen van een stage en "echt werk" optimaal te verbinden, waardoor je leerlingen soepel over kunnen stappen van de ene in de andere fase.

Handig om te weten

Startmoment Februari 2023
Lesdata -Online: zaterdag 11-02, 11-03 en 25-03 (2023) van 10.00 tot 14.00 uur

Studie-investering De totale studiebelasting is 140 uur
Kosten

€ 690 (vrij van btw)

Deelnemers 15 - 25
Locatie Padualaan 97 Utrecht , Incompany
Diploma Certificaat met de studie-investering (140 uur)

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Opleidingsinhoud

In deze module onderzoek je de belangrijkste kenmerken van de Nederlandse arbeidsmarkt en samenleving in de 21ste eeuw. Je ontdekt welke competenties burgers nodig hebben om mee te kunnen in de maatschappij én om een betaalde baan te verwerven. Hierdoor kan jij jouw leerlingen optimaal ondersteunen en voorbereiden op wat er van hen verwacht wordt.

Je ontwikkelt een onderbouwde visie op het verbinden van scholing en werk, ontwerpt een krachtige leeromgeving voor je leerlingen en leert hen zo goed mogelijk voor te bereiden bij hun overstap naar een betaalde baan. Je ondersteunt en stimuleert dat leerlingen of studenten leren zelf regie te voeren, keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen en te dragen. Je stelt plannen voor verbetering en vernieuwing op en zorgt voor draagvlak binnen jouw organisatie.

Deze module bevat een afwisseling van onderwijsvormen. Je kunt hierbij denken aan klassikale informatieoverdracht, werken in een blended leeromgeving en werkgroepen. Blended learning is een didactisch concept dat leren in de klas, op de werkplek, in leerteams, individueel en digitaal combineert. Zo kun jij onderwijs veel flexibeler volgen.

Alle specialisaties binnen de Master Educational Needs richten zich voor de eindkwalificaties op drie domeinen:

  • Het werken met en voor leerlingen: aandacht voor de leer- en leefomgeving, de begeleiding van leerlingen en de leraar als persoon.
  • Het werken in en voor de organisatie: aandacht voor schoolontwikkeling, de begeleiding van collega’s, kenniscirculatie en de leraar als participant in de verandering.
  • Het professioneel handelen en beroepsontwikkeling: aandacht voor een onderzoekende houding, maatschappelijk besef, reflectie en ontwikkeling.

Je voortgang beoordelen we aan de hand van je prestatie. We bekijken jouw niveau in de omgang met probleemgerichte theorieën en evalueren je reflectie op eigen vaardigheden, overtuigingen, waarden en kernkwaliteiten. Het leerteam kun je gebruiken als sparringpartner.

Deze mastermodule is een incompany-opleiding. Dat betekent dat wij de opleiding bij jou op locatie kunnen geven, of op een plek bij jou in de buurt. Gewoon langskomen op ons adres kan natuurlijk ook.

Toelating

Deze mastermodule is bedoeld voor onderwijsprofessionals die werken in het praktijkonderwijs, voortgezet (speciaal) onderwijs, regionale expertise centra (REC 3 & 4), centra voor regionale opleidingen en centra voor agrarische opleidingen. Je kunt deze opleiding volgen als je een bachelordiploma hebt.

Docenten

De docenten hebben hun sporen verdiend in de onderwijspraktijk én een specialistische opleiding gevolgd op academisch niveau. Deze combinatie zorgt ervoor dat onze mastermodule optimaal aansluit op de praktijk van vandaag de dag.

Na deze opleiding

Als je de opleiding Perspectieven op beroepsonderwijs hebt afgerond, krijg je een certificaat van Hogeschool Utrecht. Je hebt je dan de kennis en vaardigheden eigen gemaakt die ervoor zorgen dat jij jouw leerlingen optimaal kunt begeleiden in hun stappen van leren naar werken.

  • Je kunt werken met en voor leerlingen, met aandacht voor leer- en leefomgeving en begeleiding.
  • Je kunt werken met aandacht voor schoolontwikkeling, begeleiding van collega's, kenniscirculatie, en je ziet jezelf als participant in de verandering.
  • Je hebt je een onderzoekende houding eigen gemaakt en je maatschappelijk besef en reflectie vergroot.

Heb je na deze module de smaak te pakken? Studeer dan verder voor je mastertitel, bijvoorbeeld met de Master Educational Needs in deeltijd. Deze opleiding is in nauwe samenwerking met de praktijk ontwikkeld.

Overige informatie

De mastermodule Perspectieven op beroepsonderwijs kost € 690, vrij van btw.

Als je deze module volgt kan je in aanmerking komen voor een vergoeding via prestatieboxen.

Jouw praktijk staat centraal in deze module. Je kunt eigen cases inbrengen en wat je leert meteen inzetten op je werk.

Je kunt de cursus afronden met een toets. Als je voor deze toets een voldoende beoordeling ontvangt van een examinator van de opleiding, ontvang je een certificaat met de studie-investering (140 uur). Als je de cursus volgt, zonder dat je deze met een (voldoende) toets afrondt, kun je een bewijs van deelname (60 uur) ontvangen.

Waarom perspectieven op beroepsonderwijs bij de HU?

  • Hoge studenttevredenheid

    De Nationale Studenten Enquête toont aan dat studenten zeer tevreden zijn over de mastermodules van de Master Educational Needs.

  • Krijg les van onderwijsexperts

    We hebben jarenlang kennis en ervaring opgedaan met vraagstukken op het gebied van leren, gedrag en begeleiden in het onderwijs.

  • Bij jou op locatie

    Omdat deze module een incompany opleiding is, kunnen we hem bij jou op locatie geven. Of in de buurt.

Certificering Werkend Leren, Lerend Werken

De mastermodule Perspectieven op beroepsonderwijs is onderdeel van de door het NVAO-geaccrediteerde Master Educational Needs.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Student aan het werk achter laptop

Interesse in de opleiding perspectieven op beroepsonderwijs?