NT2: Nederlands schrijven voor professionals

Schrijf jij op B1-niveau of hoger en wil je een flinke stap verder komen? In deze praktische cursus NT2: Nederlands schrijven voor professionals zet je nét die extra stap waardoor je teksten minder grammaticale fouten en woordkeuzefouten bevatten, en je uitdrukkingen correct toepast.

Naarmate je op een hoger taalniveau schrijft, worden je fouten kleiner en genuanceerder: native speakers kunnen soms moeilijk uitleggen waarom iets niet goed is en daardoor is het lastig je Nederlands nog verder te verbeteren,

Handig om te weten

Start 30 september 2020
Lesdata Woensdagavond 30 september t/m 16 december 2020. Tijd: 19.00-21.00 uur
Studie-investering tot 6 uur per week (inclusief bijeenkomsten)
Kosten € 975 (vrij van btw)
Deelnemers maximaal 10 deelnemers
Locatie Online
Diploma Certificaat van deelname
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Opleidingsinhoud

In deze online cursus van 10 lesavonden van 2 uur komen kwesties aan de orde die vaak voorkomen op jouw taalniveau, zoals de keuze van werkwoordstijden, de woordvolgorde binnen zinnen, gebruik van het woordje ‘er’, een passieve zin formuleren, etc.

Grammatica/zinsbouw
1.    Perfectum en imperfectum van regelmatige en onregelmatige werkwoorden
2.    Woordvolgorde
3.    De passieve zinsconstructie
4.    Het relatief pronomen (dat, wat, waarmee, met wie)
5.    Reflexieve en scheidbare werkwoorden
6.    Gebruik van infinitieven (Wat heb jij zitten doen?, Misschien had ik me niet zo moeten aanstellen, etc.)

Vocabulaire
7.    Gebruik van er en daar in zinnen (ik heb er drie, ik ga ervan uit, er is geen melk meer) etc.
8.    Het personaal pronomen (subject, object, possessief, zelfstandig gebruik e.d.)
9.    Substantieven: pluralis, adjectieven, bijvoeglijk gebruik werkwoorden
10.    Preposities (voorzetsels) en vaste uitdrukkingen daarmee (naar aanleiding van, etc.)

De online sessies vinden plaats via een gangbaar videocommunicatiekanaal. Tijdens de virtuele sessies krijg je relevante theorie en maak je korte oefeningen. Na iedere sessie krijg je huiswerkopdrachten. Een laptop met camera en microfoon en een goede wifi-verbinding zijn een must.

Je leert:

• Genuanceerde grammaticale fouten en fouten in je vocabulaire in jouw Nederlandse teksten herkennen en voorkomen.

Toelating

Om deze cursus te volgen, heb je een minimaal een aantoonbaar Nederlands schrijfvaardigheidsniveau B1 nodig. Je werkt of denkt op hbo-niveau. Toelating vindt plaats op basis van je curriculum vitae, eventueel een taaltest als je niet kunt aantonen dat je over een B1 taalniveau beschikt.

Docenten

Tijdens de cursus krijg je les van een docent met veel trainingservaring met NT2 op minimaal B1-niveau.

Na deze opleiding

Na deze cursus voel jij je nog beter thuis in het Nederlands! Je schrijft met meer zelfvertrouwen en minder fouten!

• Je herkent en voorkomt genuanceerde grammaticale fouten en fouten in je vocabulaire in jouw Nederlandse teksten.
  • Je kennis van idiomatische uitdrukkingen groeit.

Wil jij nog beter Nederlands leren schrijven? In overleg maken we een leerplan op maat voor je.

Deze cursus kost € 975 vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

Indien overheidsmaatregelen rond Covid-19 daar aanleiding toe geven, vindt deze cursus (deels) online plaats. De inhoud blijft hetzelfde, de planning passen wij aan de omstandigheden aan.

Waarom NT2: Nederlands schrijven voor professionals bij de HU?

• Leer van topdocenten

Docenten die NT2: Nederlands schrijven voor professionals aan de HU geven, hebben hun sporen verdiend in hun vak.

• Praktijkgericht beter schrijven

Je richt je in deze cursus op veelvoorkomend taalgebruik. Je oefent veel, want oefening baart kunst.

• Leer van de experts

Een cursus van de HU betekent docenten met kwaliteit en een sterke aansluiting met de praktijk.

Interesse in de opleiding NT2: Nederlands schrijven voor professionals?

Vragen over de opleiding?